Monday , December 5 2022

Poliţistul sucevean rănit de un interlop cu o sabie va fi externat peste o săptămână

Cel mai probabil, săpămâna viitoare, după externarea de la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi, poliţistul Dan Ciprian Sfichi va fi transferat la Târgu Mureş, unde va face kinetoterapie. Poliţistul nu îşi poate încă mişca mâna şi piciorul stâng, însă starea sa generală este foarte bună

Politistul Ciprian Sfichi

Poliţistul sucevean Dan Ciprian Sfichi (foto), rănit acum o lună, cu o sabie în timpul unor percheziţii la Rădăuţi, ar putea fi externat peste o săptămână, în funcţie de starea sa de sănătate. Potrivit medicilor, poliţistul urmează să facă recuperare, evoluţia fiind favorabilă.

Managerul Spitalului de Neurochirurgie ”Nicolae Oblu” din Iaşi, Lucian Eva, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că poliţistul rănit cu o sabie la începutul lunii decembrie ar putea fi externat peste o săptămână, în funcţie de starea sa de sănătate.

“Pacientul este încă internat la Iaşi, săptămâna viitoare se vor finaliza toate investigaţiile necesare şi apoi se va lua o decizie în ceea ce priveşte transferul la o clinică de recuperare”, a spus sursa citată.

Evoluţia pozitivă a stării de sănătate a bărbatului de 35 de ani i-a suprins pe medicii de la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi, fiind luat în calcul un transfer la un spital de recuperare din Târgu Mureş. Poliţistul nu îşi poate încă mişca mâna şi piciorul stâng, însă starea sa generală este foarte bună.

Cel mai probabil, săpămâna viitoare, după externarea de la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi, poliţistul va fi transferat la Târgu Mureş, unde va face kinetoterapie.

Poliţistul Dan Ciprian Sfichi a fost internat pe 5 decembrie la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi cu şanse minime de supravieţuire după ce a fost lovit cu o sabie de unul dintre suspecţii vizaţi de un dosar de trafic de droguri, la care se făceau percheziţii. Autorul, Alexandru Huţuleac, a mai fost arestat şi în iulie 2016 pentru trafic de droguri, în cadrul unei acţiuni a DIICOT Suceava de destructurare a unei reţele de traficanţi, iar după patru luni a fost eliberat.

Vezi si

Podul de la Praxia va fi reabilitat anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de reabilitare a podului de la Praxia, situat pe un …