Saturday , December 10 2022

Poliţistul sucevean lovit cu sabia în cap de un interlop a fost transferat la o clinică de recuperare din Reghin. Evoluţia stării sale de sănătate a fost peste aşteptări

Poliţistul sucevean Dan Ciprian Sfichi, rănit grav în timpul unor percheziţii a fost dus, luni, la o clinică de recuperare neuro-motorie din Reghin, evoluţia stării sale de sănătate fiind peste aşteptări şi permiţând transportul la această unitate, potrivit Ministerului ­Afa­cerilor Interne (MAI).Politistul Ciprian Sfichi

MAI a anunţat, pe Facebook, că po­liţistul Ciprian Sfichi a ajuns cu bine la clinica de recuperare neuro-motorie din Reghin, evoluţia sa din punct de vedere medical fiind una peste aşteptări şi permi­ţând transportul său la această clinică specializată, unde are toate condiţiile pentru a se reface.

Medicul de la Centrul Medical Jude­ţean Mureş din cadrul Direcţiei Medicale a MAI va fi permanent în legătură cu specialiştii din clinica respectivă pentru a oferi sprijin.

De asemenea, tatăl poliţistului va fi cazat în aceeaşi localitate pentru a fi aproa­pe de fiul său şi pentru a-i oferi suportul moral de care are nevoie, adaugă Ministerul de Interne.

Managerul Spitalului de Neuro­chi­rurgie „Nicolae Oblu” din Iaşi, dr. Lucian Eva, a declarat, luni, că poliţistul lovit cu o macetă în cap la începutul lunii decembrie a fost externat din unitatea medicală şi transferat la o clinică de recuperare din Reghin, ju­deţul Mureş, unde va continua tratamentul kinetoterapeutic.

“Din fericire, evoluţia stării de sănătate este una favorabilă. A fost extrenat astăzi (luni – n.red.) şi a plecat deja la o clinică de recuperare din Reghin unde va continua tratamentul pentru recuperarea piciorului şi poate a mâinii stângi. Partea dreaptă este fără probleme, iar la Reghin va continua recuperarea pentru partea stângă. Am reuşit să recuperăm 2/3 şi din funcţiile piciorului stâng şi cu mâna stângă vom vedea”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neuro­chirurgie din Iaşi.

Poliţistul sucevean Dan Ciprian Sfichi, în vârstă de 35 de ani, a fost internat pe 5 decembrie la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi cu şanse minime de supravieţuire după ce a fost lovit în cap cu o macetă în timpul unei percheziţii efectuate la Rădăuţi.

Evoluţia stării de sănătate a poliţistului i-a surprins pe medicii de la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi, agentul reuşind să îşi revină rapid după incidentul în care a fost implicat.

Vezi si

Tânăr din Bosanci, prins la Marginea cu 444 de petarde și artificii

 Joi, 8 decembrie, polițiștii au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse …