Wednesday , November 29 2023

Politistul Musca, trimis in judecata de DNA

N Florin Musc\ va fi judecat pentru luare de mit\, iar subalternul s\u, Florin V=ntu, a fost trimis `n judecat\ pentru complicitate la luare de mit\ n subinspectorul Musc\ a pretins 1.000 de euro pentru a nu se sesiza din oficiu `ntr-o infrac]iune de viol n colegul s\u l-a sus]inut [i cei doi au fost astfel prin[i `n flagrant

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al DNA au dispus ieri trimiterea `n judecat\ a subinspectorului Florin Musc\, ofi]er de poli]ie judicar\ din cadrul Poli]iei municipiului F\lticeni – biroul poli]iei de ordine public\ rural\ – compartimentul criminalitate judiciar\, pentru s\v=r[irea infrac]iunii de luare de mit\. ~n acela[i dosar a fost trimis `n judecat\ [i a inspectorului Florin V=ntu, ofi]er de poli]ie judiciar\ `n acela[i compartiment, pentru complicitate la luare de mit\.
Procurorii au re]inut c\ subinspectorul Florin Musc\, `n data de 20 octombrie a.c., pentru a nu se sesiza din oficiu cu privire la comiterea unei infrac]iuni de viol, a pretins suma de 1.000 de euro de la persoana denun]\toare Alexandru Aioanei. Suma de 1.000 de euro a fost dat\ de denun]\tor lui Florin Musc\ `n ziua de 21 octombrie a.c. `n biroul acestuia din sediul Poli]iei F\lticeni. ~n sarcina lui Florin V=ntu s-a re]inut c\ acesta a contribuit la s\v=r[irea faptei de luare de mit\ `n forma complicit\]ii, prin confirmarea activit\]ii colegului s\u de birou prezentate persoanei care a f\cut denun]ul, contribuind astfel la realizarea infrac]iunii, ajut=ndu-l astfel pe subinspectorul Musc\ la s\v=r[irea faptei incriminate.
De re]inut c\ Florin Musc\, re]inut `n data de 21 octombrie a.c., a fost ulterior arestat `n baza deciziei Cur]ii de Apel Suceava pentru 29 de zile, iar ~nalta Curte de Casa]ie [i Justi]ie i-a respins recursul `naintat `mpotriva hot=r=rii luate de magistra]ii suceveni, el afl=ndu-se acum `n stare de arest preventiv. (N.R.)

Vezi si

Gheorghe Flutur: Bucovina este pusă pe harta țării și pe harta lumii. La mulți ani, Bucovină dragă!

Marți, 28 noiembrie 2023, de Ziua Bucovinei, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, primarul municipiului …