Friday , March 29 2024

Poliţistul local numit director la Servicii Comunale Rădăuţi, declarat incompatibil de ANI

primaria radauti

 Romeo Adrian Răuţu, care deţinea concomitent funcţia de şef al Poliţiei Locale şi cea de director general al societăţii de utilităţi rădăuţene. îşi negociase un salariu de aproape 8.000 de lei net

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Romeo Adrian Răuţu, şeful Poliţiei Locale din Rădăuţi, întrucât, pe lângă funcţia publică deţinută în cadrul Primăriei, a ocupat, în perioada 04 octombrie 2012 – 18 februarie 2013, şi funcţia de director general al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul societăţilor comerciale”.
Romeo Adrian Răuţu a fost instalat în fruntea SC Servicii Comunale Rădăuţi de către Consiliul Local municipal care este acţionar unic al societăţii comerciale după ce fostul director, Nistor Tătar, a fost demis. Propunerea de numire a venit din partea primarului Aurel Olărean, inamic vechi al directorului Tătar. La începutul acestui an s-a făcut vâlvă mare în presa locală, după ce s-a aflat că Răuţu avea stabilit un salariu net de 7.920 de lei, aproape dublu faţă de salariul unui prefect, a unui preşedinte de consiliu judeţean ori faţă de o indemnizaţie de parlamentar. Prin februarie a.c., Olărean şi-a ridicat mâinile ocrotitoare de deasupra poliţistului local devenit director general la Servicii Comunale, acesta fiind înlocuit din funcţie. Voci din interiorul instituţiei susţin că chiar primarul Olărean este cel care a făcut sesizare la ANI împotriva lui Răuţu. In vară, lucrurile s-au limpezit la SC Servicii Comunale Rădăuţi, în sensul că după ce a câştigat în înstanţă, Nistor Tătar a revenit director al societăţii de utilităţi rădăuţene.
Conform unui comunicat ANI, Romeo Adrian Răuţu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
„Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în respectivul comunicat ANI. (N.ROSCA)
 

Vezi si

Incendiu puternic la o gospodarie din Horodnic de Jos (FOTO)

Vineri după amiază, un incendiu puternic a cuprins o gospodărie din localitatea Horodnic de Jos. …