Monday , December 5 2022

Poliţistul Duţuc, obiectul unei cercetări interne a IPJ Suceava

Până când ancheta internă va demara, poliţistul rutier Alexandru Duţuc a apucat să anunţe firma Victor Construct că i-a mai fost administrată o amendă de 10.500 lei, chiar dacă nu a lucrat. Valoarea totală a amenzilor administrate în câteva zile firmelor Victor Construct şi ConBucovina depăşeşte 50.000 lei. Poliţistul s-a ales şi cu o plângere penală pentru abuz în serviciu

  traian vuia 2_tn


politist 1_tn
Inspectorul de poliţie Alexandru Duţuc, la o manifestare publică. (Foto: Facebook)

Inspectorul de Poliţie Rutieră Alexandru Duţuc, cel care ar fi semnat procesele verbale de amendare a firmelor care reabilitează reţeaua de apă şi canal şi partea carosabilă de pe strada Traian Vuia, este verificat de controlul intern al IPJ Suceava, în baza dispoziţiilor şefului unităţii, comisar şef Viorel Onea. El  a dispus verificări atât cu privire la aspecte privind deontologia profesională şi comportamentul pe care trebuie să îl aibă un poliţist în comunitate pentru a nu aduce atingere onoarei şi demnităţii profesiei de poliţist, cât şi cu privire la condiţiile în care au fost aplicate sancţiunile, în ceea ce priveşte forma şi fondul acestora, cu privire la legalitatea acestora  transmise către firmele ce sunt implicate în lucrările de investiţii de pe strada Traian Vuia.  Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisar de poliţie Ionuţ Epureanu şi îl vizează pe inspectorul de poliţie Alexandru Duţuc, de la Poliţia Rutieră Suceava.

Purtătorul de cuvânt al IPJ a arătat că  aceste procese verbale de contravenţie vor putea fi contestate la instanţele de judecată competente, care vor stabili legalitatea şi temeinicia actelor de constatare.
Este un punct de vedere rezonabil al IPJ Suceava, care a deschis un fel de achetă internă, prin care să se clarifice modul în care două firme  de constucţii, selectate de Primăria Suceava prin proceduri publice de achiziţie, au fost în decurs de doar câteva zile amendate cu sume totale de 42.000  de lei pentru deficienţe de şantier care în cel mai bun caz au fost reclamate prin serviciul de urgenţă, la numărul 112.
Joi dimineaţă firmele Victor Construct şi  Con Bucovina când au aflat că vor primi prin poştă amenzi mai mari decât câştigul comun al firmelor pentru lucrarea de pe Traian Vuia, au întrerupt lucrul. Protestul lor a fost făcut public, iar joi seară a venit şi prima reacţie din partea poliţistului Alexandru Duţuc, cel indicat ca fiind “capul răutăţilor”. Imediat după ora 18.00, poliţistul Duţuc l-a sunat pe inginerul Elisei Bidu, de la Victor Construct SRL Botoşani, transmiţându-i că firma lui s-a ales cu încă o amendă, de 105 milioane de lei vechi.
In aceste condiţii, reprezentatul firmei Victor Construct a considerat că s-a întrecut măsura. “SC Victor Construct va depune luni la Parchet o plângere penală împotriva ofiţerului de poliţie Alexandru Duţuc, inspector la Servixiul Poliţiei Rutiere Suceava sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de abuz în serviciu” a declarat inginerul Bidu, care a arătat că joi seara, după ora 18.00, reprezentanţi ai firmei Victor Construct au fost informaţi telefonic de către inspectorul Alexandru Duţuc că s-au mai ales cu încă o amendă, de 105 milioane de lei vechi. Clar în exprimare şi cu seninătate, inspectorul Duţuc a explicat joi seară celor de la Victor Construct că noua amendă a fost aplicată chiar dacă nimeni nu a fost la muncă, lăsând să se înţeleagă, cred constructorii, că  Alexandru Duţuc sau instituţia pe care acesta o reprezintă – IPJ Suceava, o să de amenzi zilnice, indiferent dacă pe şantierul de pe strada Traian Vuia se lucrează sau nu.
Dincolo de sperietura administrată de poliţistul rutier Alexandru Duţuc, hotărât să îşi ridice capitalul de notorietate ori să îşi facă planul la amenzi pe strada Traian Vuia, de la firmele care reabilitează canalizarea  şi calea rutieră cu bani europeni, patronii de la Victor Construct, Auto Tehnorom şi Con Bucovina au  acceptat să reia lucrul la stradă, la rugămintea primarului Ion Lungu. Toate lucrările ce se fac în zonă beneficiază de finanţare europeană. Dacă până la sfârşitul anului 2015, aceşti bani europeni nu vor fi utilizaţi, toţi ceilalţi veniţi de la Bruxelles, cu care s-au făcut alte investiţii în Suceava, în cadrul aceluiaşi proiect, vor trebui restituiţi. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Podul de la Praxia va fi reabilitat anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de reabilitare a podului de la Praxia, situat pe un …

11 comments

 1. Am avut recent PLACEREA de a interactiona cu domnul Dutuc, el fiind in timpul serviciului. A fost foarte amabil, mi-a dovedit ca legislatia rutiera nu are secrete pentru el. Daca toti politistii de la rutiera ar fi la fel ca el, cred ca pana si la o amenda (explicata corect) n-ai avea motiv de suparare.
  Altfel, volum imens de munca din cate am vazut. Probabil la fiecare ora pe teren se mai petrec 5-6 ore la birou, completand tot felul de acte.
  Pentru redactia Obiectiv: daca poza publicata ar fi fost cu el imbracat in uniforma si facand acel gest, da, ar fi fost reprobabil. Dar asa, eu personal nu vad nimic de reprosat.
  Mi se pare penibil ca superiorul lui sa nu-i ia apararea, ci (probabil la ordinul unor oficiali locali) sa declanseze “anchete interne”. E simplu, daca amenzile nu sunt date legal, se contesta si gata. Dar nu, ne acoperim incompetenta punand muncitorii sa demonstreze pe T. Vuia si plangandu-ne in stanga si-n dreapta. Luati ba si refaceti odata strada aia, ca nu va mai ajung frigiderele de cata carne va trimit soferii ce au ghinionul sa treaca pe acolo!
  Felicitari domnului Dutuc, ii doresc sa nu se lase intimidat. N-avem nevoie de politisti care pleaca slugarnici capul atunci cand ii cearta seful.

 2. Bv Alex. Da le amenzi. Nu te lasa intimidat. Asta e presiune. Fiecare sa si vada de treaba lor…de la sef de politie, la primar si patroni. Fiecare isi apara interesele…

 3. are multe aventuri…

 4. mii de fecilitari, domnule politist Dutuc !
  Rusine, domnule sef de politie Onea !!! Ar fi trebuit sa sustii atitudinea obiectiva a subortonatului, care nu tine cont de importanta firmelor sanctionate.
  Rusine, domnule primar Lungu – oare de ce pui presiune pe politie, ai ceva interese de la firmele astea mari ?
  Cat despre aceasta fotografie, acolo se afla printre alte persoane si persoana fizica – civila – alexandru dutuc, la un eveniment, prilej cu care cineva cunoscut i-a facut o fotografie si in gluma acesta a facut acest gest (de ce in gluma – se vede ca zambeste). Domnule ziarist, ai postat aceasta fotografie pt a induce in eroare opinia publiaca, in mod tendentios, ca acest domn dutuc este o persoan indoielnica si controversata. Dimpotriva, din pdv profesional, este un om care cunosate f bine legislatia rutiera sie ste f respectat de colegii sai si de multi reprezentanti ai societatii civile.

 5. Nu se intelege cine are curaj Lungu? Ma indoiesc

 6. Foarte bine,că are curaj!!!!

 7. poate ca ar trebuie sa moara un motociclist cum s-a intamplat in Bucuresti, ca firmele in cauza sa-si semnalizeze corespunzator lucrarile!!!daca se ia masuri de sanctionare a celor considerati vinovati, acestia au dreptul de a contesta in instanta respectivele procese verbale si nu de a denigra imaginea unui politist!!!oare toata mizeria pe care o publicati in presa la comanda politica despre politistul in cauza nu este un fel de intimidare la adresa acestuia de a nu si mai desfasura activitatea cu corectitudine!!!cred ca DNA ul ar putea sa se sesizeze din oficiu cu privire la faptul cum unui politist incearca sa i se puna presiune publica pentru a nu mai sanctiona firmele priveligiate care nu si semnalizeaza lucrarile doar daca s ar intampla un accident sau mai moare vreo persoana!!

 8. ce rugaminte domnule lungu, nu este un contract, dvs.nu puteti actiona ca politia sau nu va permiteti, nu aveti curajul ca s-a primit ceva,sa se incadrezze in termenele stabilite, de nu reziliere si amenzi.

 9. Ce te faci Onea daca instanta nu anuleaza procesele verbale?
  Te-ai cam grabit cu cercetarea prealabila.

 10. Faptul ca pescuia fără a avea permis “după ce oprea înginerul in trafic”nu ar putea fi încadrata la trafic de influența?pentru câte din iazurile pe care pescuia avea permis de pescuit?amenda-105 milioane.

 11. Sigur acest individ nu are ce cauta in poliția romană.cui arată el degetul mijlociu?e cu paharul in mâna si cu plante interzise pe tricou.asta-i un polițist reprezentativ,un exemplu!huuuuooooo