Tuesday , February 27 2024

Polițistul Dan Negură, fiul primarului din Câmpulung, retrogradat, fără posibilitate de avansare, după ce s-a pozat cu interlopul Corduneanu – Beleaua

Ofițerul Dan Negură a fost retrogradat din funcția de ofițer specializat în structura economică, ca subcomisar la departamentul judiciar de furturi, după ce anul trecut s-a fotografiat cu interlopul ieșean Adrian Corduneanu, zis Beleaua.

În luna octombrie a anului trecut, OBIECTIV a scris despre faptul că poliţistul Dan Negură, de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, a postat o serie de fotografii in care apare alături de un cunoscut membru al lumii interlope ieșene – Adrian Corduneanu, zis Beleaua.

Polițistul Dan Negură este fiul primarului liberal al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, și,  pe lângă pozele cu BMW-urile luxoase pe care le conduce (nu e clar dacă luate din leafa lui de tânăr slujbaș la stat sau din cea de bugetar a taticului său),  a mai arătat lumii cum se distrează el cu vedeta interlopă Beleaua la piscina Sunrise de la Ciric, Iași, la o saună și bând bere. De asemenea, presa a prezentat atunci și capturi cu mesaje în care polițistul Negură și interlopul Corduneanu își trimit reciproc felicitări și fotografii.

În urma apariţiei fotografiilor anul trecut, IPJ Suceava s-a autosesizat și a început o cercetare în ce-l privește pe Negură.  Abia acum, după vreo șapte luni, s-au aflat și rezultatele acestor verificări interne.

Subcomisar cu funcție plafonată, fără posibilitate de avansare

Cotidianul Libertatea a solicitat un punct de vedere  de la IPJ Suceava în legătură cu stadiul dosarului, iar răspunsul a venit printr-un document semnat de comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al instituției:

”Vă comunicăm că în urma cercetării disciplinare efectuate, polițistul a fost sancționat pentru abaterile săvârșite de către Consiliul de Disciplină constituit în acest sens, fiind aplicată sancțiunea trecerii într-o funcție inferioară. În urma aplicării sancțiunii disciplinare, ofițerul a fost retrogradat și trecut pe o funcție cu un coeficient inferior în cadrul unui birou de la nivelul unei subunități, respectiv Poliția Municipiului Suceava”.

Fiul primarului din Câmpulung Moldovenesc lucra la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, ca ofițer specializat, cu posibilitate de avansare până la comisar șef și mărire salarială aferentă. După ancheta internă, “acesta a fost retrogradat ca agent la Poliția Municipiului Suceava, departamentul judiciar de furturi. Este subcomisar cu funcție plafonată, fără posibilitate de avansare. Mai mult, are și salariul scăzut față de funcția anterioară, fără posibilitate de mărire”, a explicat o sursă pentru Libertatea. (O.S.)

Vezi si

Peste 600 de șoferi amendați de polițiști în cadrul acțiunilor din week-end-ul trecut

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de …

No comments

  1. Polițist școlit la SRI., Vedem adevărata față a SRI. Diplome false, resursele naturale vândute sau cedate străinilor cu sprijinul SRI. Singura problema pe care o are spre rezolvare este ascultarea telefoanelor să știe ce facem fiecare dintre noi.

  2. Deget pe rana

    Clar!! Retrogradați-l !!! Cati dintre polițiști au Academie de Poliție sa poată adera la o funcție de conducere? Era o Amenințare pentru voi! Hahaha!!!!

  3. va dati seama ce loial este politiei romane. RRUSINE, si dati-l lui corduneanu .

  4. Nu e amuzant faptul că Corduneanu e făcut interop și nu e condamnat? Sancțiunea veste data doar de presiune presei….daca îl dovedeau pe Corduneanu că fiind interop și îl arestau atunci era ok să îl sancționezi. Așa presă poate să spună de fiecare om că e mafiot sau interop…..