Polițistul care s-a împușcat în cap luna trecută pe Dealul Mănăstirii a murit la spital

reportersite
24 septembrie 2019, 10:02

Agentul principal de poliție Ionuț Andrei Aursulesei, în vârstă de 32 de ani, s-a împușcat în cap cu pistolul din dotare, în mașina personală, pe 5 august. El a ajuns la spital în comă de gradul 4, fiind supus de atunci mai multor intervenții chirurgicale și primind masive transfuzii de sânge. Din păcate, luni după-amiază, în urma unei hemoragii puternice, polițistul a încetat din viață. Conform ultimului său mesaj postat pe Facebook, Aursulesei a fost foarte afectat de divorțul prin care trecuse recent

 

Luni, 23 septembrie, în urma unei puternice hemoragii și în ciuda eforturilor medicilor, agentul principal de poliție Ionuț Andrei Aursulesei, care la începutul lunii august a fost găsit împușcat în cap cu arma din dotare, a încetat din viață.

Reamintim faptul că în seara zilei de 5 august 2019, polițistii suceveni au desfășurat ample acțiuni de căutare a unui coleg de-al lor care în ziua respectivă a postat pe Facebook un mesaj în care anunța că vrea să se sinucidă din cauză că s-a despărțit de soția sa. Agentul principal de poliție Aursulesei Ionuț din cadrul  Poliției Dărmănești, a fost găsit în jurul orei 19.30, în Burdujeni, pe Dealul Mănăstirii,  în masina personală, un Audi A4, având o plagă prin împușcare în zona capului. La fața locului au sosit de urgență echipaje ale ambulanței, tânărul polițist, prezentând semne vitale, fiind transportat în stare foarte gravă la Spitalul Județean Suceava. Aursulesei a ajuns la spital în comă de gradul 4, având o plagă de intrare și una de iesire a glonțului, medicii fiind extrem de rezervați asupra sanselor de salvare a sinucigasului, la intrarea în operație pacientul având un scor Glasgow  de 5 puncte, din ­maxi­mul de 15.

Polițiștii au stabilit faptul că agentul, aflat în afara orelor de program, s-a împușcat folosind pistolul din dotare.

După internare și stabilizare, în zilele următoare Aursulesei a mai fost operat și a primit transfuzii masive de sânge, din păcate, cu toate eforturile medicilor acesta pierzând lupta cu viața luni, 23 septembrie, “Dumnezeu să te odihnească în pace și să te ierte pentru gestul necugetat din acea seară fatidică, Ionuț, și chiar dacă ai ales să pleci, noi îți vom păstra amintirea vie… «Nu judeca pe nimeni, până nu vei fi mers de două ori, până la lună și înapoi, în pantofii săi», a transmis pe Facebook, după aflarea tristei vești Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS.

Ultimul mesaj al lui Aursulesei

Agentul principal de poliție Aursulesei Andrei Ionuț  s-a născut în 1987 în municipiul Suceava, fiind în prezent ajutor șef post la Postul de Poliție Comunal Dărmănești. El a intrat în poliție în anul 2012, inițial la IPJ Botoșani, transferându-se apoi la Suceava. La ultimele evaluări din anii  2017 și 2018 a primit calificativul  “Foarte bine” , fiind chiar recompensat cu felicitări scrise din partea conducerii IPJ Suceava, nefiind sancționat disciplinar niciodată pe parcursul carierei sale. Ultima evaluare psihologică a polițistului Andrei Ionuț Aursulesei a fost efectuată la începutul acestui an, când a primit calificativul “APT”.

Pe de altă parte, conform mai multor surse, în cursul zilei în care a decis să se împuște, Aursulesei s-ar fi întâlnit cu fosta soție. De altfel, femeia este cea care a anunțat  poliția despre apariția mesajului în care fostul ei sot dădea de înțeles că vrea să se sinucidă.

„Probabil se vor auzi din nou, fel si fel de lucruri exagerate, veti incerca sa scoate-ți iar vorbe despre mine, ca de fapt a fost alt motiv care a stat la aceasta decizie, dar e doar parerea voastra…

Adevaratul motiv care m-a impins la acest gest e faptul ca nu am suportat ca, persoana ce o iubesc s-a <aruncat> in bratele altei persoane, in ciuda a tot ceea ce a fost si intr-un timp asa de scurt”, a scris polițistul în mesajul său de adio de pe Facebook.

În lumea pariorilor, Ionuț Andrei Aursulesei era cunoscut ca un jucător înrăit, polițistul pierzând importante sume de bani la pariuri sportive și păcănele, acesta fiind, se pare, și unul dintre motivele recentului divorț. Acesta ar fi al doilea divorț al lui Aursulesei și prima căsnicie eșuând, se pare, tot din cauza banilor pierduți de polițist la jocuri de noroc.  Aursulesei a mai avut un episod ciudat, în 2015, când a dispărut de acasă pentru o perioadă de timp, el primind atunci consiliere psihologică din partea perso­nalului specializat din cadrul IPJ Suceava. (O.S.)