Friday , July 19 2024

Politistul care a stat impasibil in timp ce un jurnalist era batut, dat pe mana Parchetului

IPJ Suceava a transmis ca poli]istul Alexandru Du]uc va fi cercetat de Parchetul de pe l=nga Tribunalul Suceava, care va analiza [i dispune sub aspectul neglijen]ei manifestate în îndeplinirea atribu]iilor de serviciu

Inspectoratul de Poli]ie al Jude]ului Suceava a transmis, printr-un comunicat de pres\, rezultatul investiga]iilor efectuate în leg\tura cu cazul jurnalistului sucevean Dinu Zar\, care a fost agresat în seara zilei de vineri, 8 octombrie, pe lua imagini pe o camera video, în spa]iu public, la trecerea de pietoni de pe strada Universit\]ii, în fa]a poli]iei municipale, dupa producerea unui accident de circula]ie.
„În leg\tura cu sesizarea unui reprezentat mass-media adresata Poli]iei Municipiului Suceava, prin care a fost ar\tat faptul ca în data de 08.10.2010 a fost agresat fizic de c\tre o persoana în prezen]a unui agent de poli]ie ce nu a intervenit, în urma activit\]ilor desf\[urate de Biroul Control Intern din cadrul I.P.J. Suceava, s-a dispus înaintarea c\tre Parchetul de pe lânga Judec\toria Suceava, pentru a analiza [i dispune cu privire la aspectele penale sesizate fa]a de persoana care a comis agresiunea în data de 08.10.2010.
Referitor la comportamentul adoptat de agentul de poli]ie, conducerea inspectoratului a dispus cercetarea disciplinara a acestuia [i sesizarea Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava pentru a analiza [i dispune sub aspectul neglijen]ei manifestate în îndeplinirea atribu]iilor de serviciu”, se arata în comunicatul IPJ.
Totul s-a întâmplat chiar în fa]a sediului Poli]iei Municipiului Suceava de pe strada Universit\]ii. Jurnalistul Dinu Zara a observat ca avusese loc un eveniment rutier, circula]ia rutiera fiind deviata iar doi poli]i[ti f\ceau m\sur\torile de rigoare. Jurnalistul a scos camera foto [i a încercat sa î[i faca meseria, moment în care a fost apostrofat de poli]istul Alexandru Du]uc: „Paparazzi, hai las\-m\, d\-i drumu’ de aici”. Asta de[i ziaristul se afla pe trotuar, în locul în care mai multe persoane priveau cercet\rile poli]i[tilor.
Dupa câteva momente, un individ necunoscut i-a cerut sa nu mai filmeze [i l-a lovit cu palma peste fa]\.
La acest episod a asistat [i poli]istul Alexandru Du]uc care se afla la doi metri [i care nu a a avut nicio reac]ie dupa ce ziaristul fost lovit. „De[i i-am cerut sa intervin\, i-am spus ca vreau sa depun plângere împotriva agresorului [i i-am solicitat sa îl legitimeze, poli]istul a refuzat [i, prin acest comportament, l-a încurajat pe agresor, care apoi m-a amenin]at din nou cu b\taia”, a declarat jurnalistul.
Dinu Zara a depus o sesizare la Poli]ia Municipiului Suceava prin care a cerut analizarea comportamentului poli]istului [i identificarea agresorului. „Consider ca prin faptul ca a asistat la comiterea unor infrac]iuni f\ra a interveni, poli]istul a înc\lcat jur\mântul de credin]\, Statutul Poli]istului [i Legea de organizare [i func]ionare a Poli]iei Române, motiv pentru care solicit IPJ Suceava scuze publice [i sanc]ionarea acestei abateri disciplinare.”, a spus Dinu Zar\, a doua zi dupa incident. (O.S.)

Vezi si

Studentă a Facultății de Litere Suceava, premiată la numeroase concursuri pentru activitatea sa intensă ca traducător și scriitor

Ruth Naomi Lupu a absolvit recent programul de studiu Limba și literatura engleză – Limba …