Wednesday , February 1 2023

Polițiștii suceveni continuă campania “Turism în Siguranță”

Cu această ocazie, polițiștii suceveni au confiscat 120 de kilograme de produse de panificație, 19 kilograme de ardei gras, 285 de kilograme de cartofi noi, 43 de kilograme de roșii, 29 de kilograme de pepene galben și 352 de kilograme de pepene roșu 

În perioada iunie – septembrie 2018, polițiștii suceveni desfășoară campania de prevenire „Turism în Siguranță”. Campania se adresează deopotrivă turiștilor care se vor afla în perioada următoare pe raza județului dar și sucevenilor care doresc să călătoarească în țară sau în străinătate. În primele două săptămâni ale campaniei, polițiștii s-au axat pe prevenirea furturilor din genți și buzunare și prevenirea faptelor cu violență. În perioada 9 – 14 iulie 2018, polițiștii au urmărit și legalitatea actelor de comerț dar și respectarea normelor de igienă și siguranță a alimentelor, pentru ca turiștii aflați pe raza județului să beneficieze de un concediu în siguranță, neumbrit de evenimmente nedorite.

Polițiștii au făcut verificări în rândul comercianților ambulanți dar și al transportatorilor de produse alimentare, fiind constatate împreună cu partenerii instituționali abateri care pun în pericol siguranța și sănătatea cetățenilor.turism in siguranta (2)

Astfel, la data de 11 iulie 2018 polițiștii din cadrul Biroului Rutier – Poliția municipiului Suceava au depistat în trafic, pe DN29, un bărbat de 65 de ani care conducea o autoutilitară în care transporta peste 120 de kilograme de produse de panificație. Mijlocul de transport nu era autorizat pentru transportul unor astfel de produse, iar produsele nu erau însoțite de documente de calitate și erau depozitate în autoutilitară în condiții de igienă necorespunzătoare. Şoferul a fost amendat de polițiști, fiind sesizată și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava. Pentru neregulile constatate și pericolul reprezentat pentru siguranța cetățenilor, specialiștii din cadrul DSVSA Suceava au aplicat, de asemenea, o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei. Peste 500 de produse de panificație (pâne și alte sortimente) au fost confiscate.

Acțiunile polițiștilor au vizat și comercianții ambulanți de legume și fructe. La data de 14 iulie 2018, polițiștii din cadrul Poliției orașului Dolhasca l-au depistat pe raza satului Poienari, pe un tânăr  de 20 de ani, din comuna Slobozia Bradului, județul Vrancea, care vindea produse agricole ambulant, dintr-o  autoutilitară care nu respecta condițiile de igienă și siguranță, fără a fi autorizat în acest sens și fără a deține nici un fel de act pentru marfa vândută.

Acesta a fost amendat cu 3.000 de lei, fiind confiscate următoarele produse: 19 kg ardei gras; 285 kg de cartofi noi; 43 kg de roșii; 29 kg de pepene galben; 352 kg de pepene roșu. Marfa confiscată a fost predată în vederea valorificării, iar suma de bani rezultată urmând a fi predată la ANAF. (D.Z.)

 

Vezi si

Sindicaliști din învățământul sucevean vor protesta azi în fața Guvernului pentru salarii decente

Azi, începând cu ora 12.00, circa 1.000 de sindicaliști din sistemul de învățământ vor picheta …