Sunday , October 2 2022

Polițiștii suceveni au ținut lecții la Școala de vară pentru copiii de etnie ucraineană, organizată la Bălcăuți (FOTO)

Pe perioada întregii vacanțe de vară polițiștii desfășoară campania ,,Vacanță în siguranță”. În cadrul campaniei polițiștii desfășoară pe perioada verii întâlniri și activități interactive cu minorii participanți la școli de vară, tabere și alte evenimente, pentru a interacționa cu ei și pentru a le oferi sfaturi de vacanță cât mai pe înțelesul lor.

Polițiștii Biroul Siguranță Școlară și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității derulează activități interactive cu toate categoriile de elevi, temele principale fiind prevenirea consumului de alcool dar și de substanțe psihoactive, prevenirea bullyingului, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, probleme legate de plecările voluntare, siguranța pe internet și siguranța rutieră.

In perioada 9-10 august 2022,  polițiștii Biroului Siguranță Școlară – IPJ Suceava au răspuns invitației organizatorilor celei de-a treia ediții a Școlii de vară pentru copiii de etnie ucraineană din județ ce se desfășoară în perioada 08-12 august în comuna Bălcăuți.

Școala de vară este organizată în baza unui acord de colaborare între județul Suceava, prin Consiliul Județean Suceava și Raionul Cernăuți, prin Consiliul Regional Cernăuți, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Uniunea Ucrainienilor din România-Filiala Suceava și comuna Bălcăuți, prin Consiliul Local Bălcăuți.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au prezentat, printre altele, aspecte privind răspunderea penală a minorilor, delincvența juvenilă, reguli de siguranță privind folosirea internetului, formulând recomandări copiilor pentru perioada vacanței de vară, astfel încât să nu devină victime ale infracțiunilor sau accidentelor rutiere.

Reprezentanții  Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava au prezentat aspecte care au  avut ca scop conștientizarea participanților cu privire la pericolul reprezentant de consumul de alcool, tutun și droguri.

În cadrul activității au fost organizate și jocuri demonstrative în care s-au folosit ochelarii care deformează realitatea, simulând efectele consumului de alcool sau droguri.

La activități au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Suceava și ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Bineințeles că pe parcursul activităților, polițiștii le-au oferit copiilor ocazia de a se urca în autospeciale și de a se fotografia cu o parte din echipamentele din dotarea polițiștilor.

”Reamintim că drogurile reprezintă un pericol atât pentru consumator, cât și pentru toți cei din jurul său. Sub sloganul ” Dincolo de aparențe” beneficiarii campaniei – copii, adolescenți și adulți, sunt încurajați să manifeste o atitudine precaută față de fenomenul consumului de substanțe psihoactive, să se informeze despre droguri și efectele lor și să cunoască serviciile medicale, psihologice și sociale disponibile pentru consumatorii de droguri. De asemenea, în cazul apariției unor suspiciuni privind consumul de droguri, populația este încurajată să comunice cu reprezentanții autorităților cu atribuții în domeniu”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava. (O.S.)

 

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …