Friday , April 19 2024

Politistii suceveni ameninta cu proteste in cursul lunii septembrie


at=t angaja]ii Inspectoratului de Poli]ie Jude]ean (IPJ), c=t cei ai Inspectoratului Jude]ean al Poli]iei de Frontiera (IJPF) vor avea în data de 6 septembrie adun\ri generale de sindicat în care vor stabili cu exactitate ce m\suri de protest vor adopta Vasile Anton, liderul Biroului Teritorial din IPJ al Sindicatului Na]ional al Poli]i[tilor [i al Personalului Contractual (SNPPC), sus]ine ca principalul motiv al protestelor îl constituie diminu\rile salariale în schimb, Florin R\d\cin\, liderul Biroului Teritorial din IJPF al SNPPC, sus]ine ca ar trebui ca poli]i[tii [i poli]i[tii de frontiera sa adopte acela[i tip de protest pe care l-au f\cut magistra]ii
Poli]i[tii suceveni [i colegii lor de la Poli]ia de Frontiera amenin]a cu declan[area de proteste în cursul lunii septembrie, principalele revendic\ri fiind legate de drepturile salariale. În cadrul liderul birourilor teritoriale sucevene ale Sindicatului Na]ional al Poli]i[tilor [i al Personalului Contractual (SNPPC), birouri ce trebuie sa reprezinte interesele angaja]ilor din cele doua inspectorate jude]ene, sunt afliliate peste 1.800 de persoane. Este vorba de circa 1.200 de poli]i[ti suceveni membri în SNPPC, biroul teritorial sindical fiind condus de Vasile Anton, c\rora li se adauga aproximativ 650 de poli]i[ti de frontiera suceveni, biroul teritorial fiind condus de Florin R\d\cin\.
Nemul]umirile privind t\ierile salariale [i cre[terea unor impozite, coroborate cu lipsa de transparen]a în ce prive[te reorganizarea structurilor de poli]ie, au ajuns la cote maxime at=t printre poli]i[tii suceveni, c=t [i printre colegii lor de la Poli]ia de Frontier\. „P=na [i la echipament s-a f\cut reducere cu 25%. La ce ar trebui sa renun]\m atunci, noi, poli]i[tii? La hain\, la c\ma[a sau poate la pantaloni [i înc\l]\minte”, s-a întrebat, retoric, încerc=nd oarecum sa faca haz de necaz liderul sindical Vasile Anton. Potrivit acestuia, 180 de poli]i[ti suceveni, adica aproape 14% din personalul de la Inspectoratul de Poli]ie Jude]ean (IPJ), au salarii sub 1.000 de lei. În condi]iile în care poli]i[tilor nu li se mai permite sa desf\[oare alte activit\]i [i li s-au mai t\iat 25% [i din cotele pentru chirie [i hrana cu greu se mai poate vorbi de performan]a în activitate.
C=t prive[te situa]ia de la Poli]ia de Frontier\, liderul sindical Florin R\d\cina spune ca reducerea salariala anun]ata de 25% ar trebui coroborata [i cu cre[terea altor impozite, îndeosebi ale TVA-ului iar coroborata [i cu preconizatele scumpiri de utilit\]i ar putea sa fie, în realitate, o diminuare cu 40% a veniturilor. De aceea, nemul]umirile celor de la Poli]ia de Frontiera sunt foarte mari iar în institu]ie mocne[te un nou val de proteste.
[poll id=”13″] Cert este ca amebele birouri teritoriale sindicale vor avea, cel mai probabil în data de 6 septembrie, [edin]e de adun\ri generale în care se va decide care sa fie protestele ce le vor adopta. Adunarea generala în cazul poli]i[tilor va avea loc, cel mai probabil, la sediul IPJ Suceava iar cea a poli]i[tilor de frontiera se va ]ine ori la sediul IJPF, ori la Casa de Cultur\. Regula este ca la [edin]a sa fie delegata o persoana la zece membri de sindicat iar delegatul sa participe la discu]ii. În ce îl prive[te pe liderul sindical Florin R\d\cin\, el considera ca m\sura cea mai buna care ar trebui sa fie luata pentru ca protestul SNPPC sa fie luate în considerare este ini]ierea unui „blocaj al sistemului”, care s-ar traduce printr-o ac]iune similara cu cea a grevei magistra]ilor. În sprijinul argumentelor sale, Florin R\d\cina spune ca o astfel de op]iune are o larga sus]ine printre membrii SNPPC la nivel na]ional, conform rezultatelor unui chestionar de pe site-ul sindicatului. (Dan PRICOPE)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …

No comments

  1. daca politistii ies in strada si lasa 10 ore societatea civila si comerciala pe mina raufacatorilor sa vezi tu atunci Ioane cum se schimba lucrurile radical.Atunci guvernatii vor avea bani de toate,dr cineva va raspunde si va raspunde cu libertatea.A T E n T I E :Nu intindeti coarda mai mult decit este posibil!!!!!!!

  2. Sigur ca da, sa vina mosnegii care au iesit la pensie si sa prinda hotii…O sa alerge cu 80% mai putina viteza, dar pentru cetateanul Vasilescu e bine asa. Sigur ca sunt de acord ca sa avem medici bine platiti, dar sa se interzica in schimb spaga. Stiti bine câta mita se da pentru o operatie. Doua operatii pe luna reusite, pacientul mort si uite ca s-a facut cu un salariu bunicel. Apoi câţi poliţişti sunt ultragiaţi în fiecare zi, nu mai vorbim în fiecare an, care îşi risca viaţa pentru ca domnul Vasilescu să se plimbe liniştit seara prin parc… ??

  3. De ce nu-si dau demisiile domni politisti! Sunt atatea persoane cu grad de ofiter si subofiter aflate in rezerva care pentru un salar “REDUS” cum este acum s-ar reactiva si maine. Sa nu uitam ca sunt subofiteri din cadrul politiei care au salarii mai mari decat medicii rezidenti!
    Si in plus sa nu uitam la cati ani se pensioneaza o persoana din cadrul politiei si la cati ani iesi in pensie o persoana ce lucreaza in alt domeniu. Oare acele persoane din alte domenii muncesc mai putin si traiesc mai mult???!!!