Friday , April 19 2024

Polițiștii suceveni, alături de copii cu sfaturi și cadouri

200 de copii din Centrele de servicii sociale din Fălticeni și Gura Humorului și elevi proveniți din 16 familii defavorizate au primit cadouri și au fost consiliați în cadrul acțiunii „Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos aduce mângâiere”, organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava în parteneriat cu Asociaţia „EUROACTIV” Suceava, Asociația ”Plai Străbun”, Colegiul Național ”Petru Rareș”, în colaborare cu Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava și Școala Gimnazială nr.1 Suceava.

Acțiunea „Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos aduce mângâiere” s-a desfășurat miercuri, 21 decembrie 2022, evenimentul fiind organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava în parteneriat cu Asociaţia „EUROACTIV” Suceava, Asociația ”Plai Străbun”, Colegiul Național ”Petru Rareș”, în colaborare cu Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava și Școala Gimnazială nr.1 Suceava.

Evenimentul a fost organizat pentru sprijinirea copiilor din centrele de plasament și din familii defavorizate.

În derularea acțiunii s-au implicat și prof. Anca-Viorica Greculeac – director adjunct, prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu – coordonator ”EUROACTIV” Suceava, prof. Gabriela Ilisei și prof. Adina Adam de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

De această acțiune au beneficiat 200 de copii din Centrele de servicii sociale din Fălticeni și Gura Humorului și elevi proveniți din 16 familii defavorizate.

Polițiștii au participat la toate acțiunile campaniei, pe lângă darurile oferite copiilor fiind desfășurate și acțiuni de responsabilizare și conștientizare a unor pericole și pentru prevenirea riscului victimal.

 Polițiștii au abordat subiecte precum:

– anturajul și tentația elevului de a face lucruri care să capteze atenția grupului din care fac parte și să le valideze importanța în colectivul ales (ex: consumul de substanțe interzise, adoptarea unei atitudini agresive).

-aspecte ce țin de răspunderea penală, dar și de sfera victimizarii minorilor și consecințele unor comportamente neadecvate.

– consumul substanțelor interzise și cum acestea pot interfera cu dezvoltarea armonioasă a tânărului.

Adolescenții au fost informați cu privire la efectele nocive privind consumul de droguri sau alte substanțe psihoactive și au primit recomandări privind siguranța personală prin prisma administrării controlate a diverse substanțe, medicații, tratamente, dar și a interdicțiilor specifice (autoadministrarea nesupravegheată a acestora, precum și consumul de alcool/tutun/alte substanțe interzise).

Polițiștii le-au adus la cunoștință tinerilor despre faptul că drogurile au implicaţii adânci la nivel social, ele pot avea consecințe negative nu numai asupra persoanelor care le consumă, ci și pentru familiile acestora.

 

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …