Polițiștii s-au sesizat din oficiu în cazul unui bărbat care susține că a fost rănit în timp ce lucra în pădure pentru o firmă, fără a fi angajat

reportersite
24 noiembrie 2020, 6:15

politia, masina noua Obiectiv

Duminică, în jurul orei 10.30, polițiștii Secției 11 de Poliție Rurală Pojorâta  s-au sesizat din oficiu, urmare a postării în mediul on-line efectuată de pe rețeaua de socializare FACEBOOK pe contul utilizatorului Sasu Andrei Nicușor, de 36 ani, din Vama, cu textul: ,,Feriți-vă de acest om, Se numește Dan Muraru, (Malinaru), Acest om deține o firmă dar și oameni neangajați, Am lucrat la el la pădure nu a vrut să mă angajeze și după 3 săptămâni m-am accidentat în pădure, L-am sunat și i-am spus ce am pățit, m-a rugat să nu sun la salvare si să spun unde m-am lovit să-i aduc poliție și controale pe cap că o să îmi dea lemne, L-am ascultat și am sunat pe cineva cu mașina să vină după mine în pădure să mă ducă la spital Până la spital m-a sunat el și soția lui să nu spun și nu am spus crezând că îmi dă măcar lemne de foc, După ce a văzut că la spital nu am declarat nimic din cele întâmplate s-a făcut nevăzut. Am 6 săptămâni de când nu pot lucra dar el tot nu a mai dat nici un semn, ; Distribuiți să vadă lumea ce fel de om este, să nu mai pățească ca mine. Am lucrat în comuna Breaza, pârul Porcescu Uitați cu ce m-am ales”, postarea în cauză fiind însoțită de un număr de 3 fotografii după cum urmează, în prima fotografie apare o persoană de sex bărbătesc, iar în următoarele două fotografii apare o persoană așezată pe scaun a cărui față nu se observă cu leziuni la un picior.
secretarasite
Astfel din investigații s-a stabilit că în prima fotografie din postare apare Muraru Lucian din comuna Slatina, sat Găinești, care este administratorul a două firme, respectiv SC INDOOR SRL cu sediul în Slatina, cu punct de lucru în Breaza și SC Cemral Logistic SRL cu sediul în Fundu Moldovei, sat Braniștea, ambele firme având ca obiect de activitate exploatarea, debitarea și transportul de material lemnos. Totodată, mai stabilindu-se că persoana vătămată la care se face referire în postare este Sasu Alin Dumitru, din Vama, cu care s-a luat legătura telefonic, astfel declarându-ne că la 16.10.2020 în timp ce efectua lucrări de exploatare de masă lemnoasă pentru Muraru Dan s-a lovit la un picior. Astfel a fost rugat de către Muraru să nu declare la spital cum s-a lovit, pentru a nu-i crea probleme că îl va răsplăti în acest sens. Totodată, fiind întrebat unde s-a întâmplat mai exact, acesta arată că într-o parcelă silvică de pe Pârul Porcescu, comuna Breaza, unde era la lucru împreună cu numiții Pazari Răzvan și Cazaciuc Nicolae, ambii din Vama. De asemenea, a mai declarat că nu era angajat la momentul accidentului, iar ulterior Pazari Răzvan și Cazaciuc Nicolae au fost angajați la firma lui Muraru, iar cu toate acestea din momentul accidentului până în prezent Muraru Lucian nu am mai dat nici un semn.
secretarasite
Polițiștii au luat legătura cu Secția UPU din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde s-a confirmat că la data de 16.10.2020 orele 16.20 s-a prezentat singur Sasu Alin Dumitru, care a fost diagnosticat cu: „contuzie forte a genunchiului piciorului drept cu sindrom de strivire fără leziuni osoase  și plăgi excolitate  la gamba piciorului stâng”, dar nu a dorit să rămână internat. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de: „vătămare corporală din culpă”, „neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”. Urmează să fie notificat ITM Suceava.