Thursday , December 1 2022

Polițiștii de frontieră au tras focuri de armă și au confiscat țigări de contrabandă în valoare de 110.000 de lei

contrabanda

Ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 03.30, aceștia au observat în apropierea frontierei de stat două persoane care intenționau să încarce într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea indivizilor efectuând somațiile legale prin voce, dar având în vedere că bărbații nu s-au supus, au fost executate două focuri de avertisment în plan vertical, cu respec­tarea prevederilor legale.

În acel moment autoturismul de teren a demarat în trombă spre loca­litatea Costileva, iar cele două persoane au fugit pe teritoriul ucrainean, nereușindu-se reținerea lor.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispune­rea unor măsuri de supra­­veghere și verificare a zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 11 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.410 pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în ­va­loare de 110.000 de lei a fost confiscată, iar în continuare se fac verificări pentru priderea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale. (D.Z.)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …