Saturday , June 22 2024

Polițiștii continuă controalele în trafic și confiscările de material lemnos

Vineri, la  orele 14.40, pe DN17, pe raza localității Trei Movile, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară, care transporta material lemnos. La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 40 ani, din Bogata, care a prezentat avizul de însoțire al materialului lemnos pentru un volum total de 2,0844 mc și un număr de 34 de piese de material lemnos de esență fag.

În urma verificării documentelor polițiștii au avut suspiciuni cu privire asupra legalității transportului, motiv pentru care au solicitat sprijinul pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți pentru verificarea legalității transpotului. Mașina a fost dusă la Cantonul Silvic Mihoveni, iar pădurarul a relizat inventarierea materialului lemnos, fiind identificate 95 de piese de lemn de esență fag, ce reprezentau un volum de 2,618 mc.  Având în vedere că în urma verificărilor efectuate polițiști a rezultat că existau neconcordanțe și între numărul de km trecuți în momentul eliberării avizului de însoțire de însoțire al materialului lemnos, confruntați cu km în momentul opririi, între numărul pieselor încarcate și cele trecute în aviz, între cantitatea încarcată și cantitatea trecută în aviz a rezultat faptul că transportul pentru care este emis avizul, nu este același cu transportul pe care îl efectua șoferul la momentul opririi. În cauză s-a întocmit proces-verbal de constatare și sancționare a contravenției silvice, conducătorul auto fiind sancționat cu amendă în valore de 1.000 lei, iar cantitatea de 2,618 mc materialul lemnos a fost reținut în vederea confiscării.

Tot vineri, la ora 13:25, polițiștii au oprit pentru control pe drumul național 2E din Putna o autoutilitară care transporta material lemnos respectiv lemn foc fag. Autoutilitara era condusă de către o femeie de 41 ani, domiciliată înVicovu de Jos, care nu poseda aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. În urma inventarierii încărcăturii, a rezultat că  femeia a transportat  fără aviz de însoțire, cantitatea de 1,16 mc lemn foc fag în valoare de 273 lei. Șoferița a fost amendată, iar materialul lemnos a fost confiscat. (O.S.)

Vezi si

Cherestea și lemn în valoare de peste 5.000 lei, confiscate de polițiști în urma unor controale în trafic

Vineri, la ora 15.10,  pe Drumul Județean 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, polițiștii au …