Wednesday , October 5 2022

Polițiștii au ieșit la “vânătoare” de șoferi băuți

Polițiștii au reușit să depisteze în trafic mai mulți șoferi aflați sub influența băuturilor alcoolice, înainte ca aceștia să fie implicați în evenimente rutiere grave alcool politie

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliție au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului județ pentru a se asigura că participanții la trafic vor ajunge la destinație în condiții de deplină siguranță. Până ieri spre seară misiunea polițiștilor a fost îndeplinită – pe raza județului nu s-a înregistrat niciun eveniment rutiere grav. Aceasta și datorită faptului că polițiștii i-au prins la timp pe cei care, dând dovadă de iresponsabilitate au urcat băuți la volan. În toate cazurile polițiștii au întocmit dosare penale și au suspendat șoferilor dreptul de a mai conduce vehicule pe drumurile publice.

La data de 18 noiembrie 2017, pe ora 13.20, polițiștii din Moara au fost anunțați prin 112 de o femeie de 32 de ani, din județul Botoșani, despre faptul că, în timp ce conducea mașina pe strada Ion Irimescu din comuna Moara, a fost acroșată de un tractor al cărui șofer era sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați la fața locului, au stabilit că în timp ce dădea tractorul cu spatele, un localnic de 59 de ani, a intrat în coliziune cu autoturismul care rula în spatele său, condus regulamentar de botoșă­neanca de 32 de ani. In urma impactului nu au rezultat victime, ci doar avarierea celor două vehicule.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru botoșăneancă și de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru tractorist, căruia, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor făcute, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu are permis de conducere, iar tractorul nu este înmatriculat. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație  sau conducerea  a unui vehicul neînmatriculat”.

In aceeași zi, la ora 19.10, Poliția municipiului Fălticeni a fost anunțată de un localnic de 37 de ani, despre faptul că, autoturismul său a fost avariat de un alt vehicul, al cărui șofer a părăsit locul accidentului. În urma activităților întreprinse de polițiști, mașina implicată în accident a fost găsită în curtea unei firme din localitate, aceasta prezentând avarii, iar în interior, la volan se afla un localnic de 61 de ani, care a recunoscut faptul că, el a condus autoturismul în momentul producerii accidentului. Cum mirosea a băuturi alcoolice, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

In noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.00, Poliția municipiului Suceava a fost anunțată prin 112 despre faptul că pe strada Gheorghe Doja din localitate, o mașină a intrat în gardul unei case, iar șoferul pare să fie sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați la fața locului, au găsit autoturismul avariat în afara părții carosabile, precum și conducătorul acestuia, un localnic de 35 de ani, care mirosea a băuturi alcoolice,  motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a refuzat să fie dus la spital pentru prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

La data de 17 noiembrie 2017, la ora 21.41, Secția 12 de Poliție Rurală Preutești a fost anunțată prin 112 despre faptul că pe raza satului Arghira din comuna Preutești a avut loc un accident rutier. Polițiștii deplasați la fața locului au găsit pe DJ 208, pe raza comunei Preutești, o mașină care avea mai multe avarii, însă nu și șoferul acesteia. În urma verificărilor făcute de agenți a reieșit că autoturismul a fost condus de un localnic de 29 de ani, ce a fost depistat la domiciliu său. Cu ocazia audierilor, acesta a recunoscut faptul că el a condus autoturismul pe raza comunei, ocazie cu care, a pierdut controlul asupra volanului și a intrat în parapetele drumului județean avariindu-și mașina, după care, de supărare, a consumat băuturi alcoolice. Întrucât mirosea a alcool, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (D.Z.)

 

Vezi si

Ioan Balan, de Ziua Educației – Viitorul unei națiuni depinde de respectul pe care îl acordăm în fiecare zi făuritorilor de destine – învățătorii și profesorii  

De Ziua Mondială a Educației, deputatul PNL Ioan Balan consideră că fiecare dintre noi trebuie …