Friday , July 1 2022

Polițiști atacați cu pietre de țiganii din Voitinel

Doi polițiști care urmăreau un căruțaș ce refuza să se legitimeze au fost atacați cu pietre de țiganii din cătunul de rromi din Voitinel . Aceștia au spart un geam de la mașina de poliție. In sprijinul polițiștilor au venit o grupă SAS, 10 scandalagii fiind amendați. O femeie s-a ales cu un dosar penal pentru ultraj, fiind pusă sub control judiciarmascati voitinel2

La doar câteva zile distanță după ce doi polițiști din Mitocu Dragomirnei au fost amenințați cu moartea de rudele unui scandalagiu, a venit rândul celor din Voitinel să fie atacați cu pietre de mai mulți țigani. La data de 4 august 2017, în jurul orei 19.15, Poliția municipiului Rădăuți a fost anunțată telefonic de către polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.4 Gălănești despre faptul că au intervenit la un eveniment și le-a fost distrus geamul lateral stânga spate al autospecialei din dotare.

În urma verificărilor făcute de oamenii legii a reieșit faptul că, la data de mai sus, în jurul orei 19.00, în timp ce se aflau de serviciu pe raza localității Voitinel, doi agenți de poliție, de 24 de ani și de 21 de ani, din comuna Bălcăuți au urmărit cu autospeciala din dotare o căruță al cărei conducător a oprit inițial, a refuzat să se legitimeze, după care a încercat să se sustragă, deplasându-se în cătunul de rromi din localitate.

După ce au ajuns în fața casei unde căruțașul a oprit, agenții de poliție au coborât din autospecială și i-au cerut din nou persoanei respective să se legitimeze, motiv pentru care mai multe persoane de etnie rromă s-au adunat în apropiere, având o atitudine agresivă. Polițiștii au somat persoanele recalcitrante pentru a părăsi zona, însă acestea nu s-au conformat.mascati voitinel1

Una dintre persoane, Crenguța – Ioana Begean, a luat mai multe pietre de pe jos, aruncându-le în direcția autospecialei și a proferat amenințări la adresa polițiștilor. În scurt timp, la fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție din cadrul subunității, solicitându-se totodată sprijinul luptătorilor SAS din cadrul IPJ Suceava.

Polițiștii deplasați la fața locului au găsit mai multe persoane recalcitrante, acestea fiind duse la sediul Postului de Poliție Voitinel pentru luarea măsurilor legale. După sosirea luptătorilor SAS, a conducerii subunității și a procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-a început cercetarea la locul faptei. La sediul Postului de Poliție Voitinel au fost date 10 amenzi pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Crenguța – Ioana Begean a fost prezentată procurorului de caz, care după administrarea probelor a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de „ultraj”. (Dănuț ZUZEAC)

 

 

Vezi si

IPJ Suceava scoate la concurs 28 de posturi de AGENT și OFIȚER de POLIȚIE 

Inspectoratul de Poliție Judetean Suceava a anunțat că, începând cu data de 29 iunie 2022,  …

One comment

  1. Ce stat suntem ? nu putem potoli niste tigami ? in afara tarii ne fac de rusine , aici nu resoecta legile ,iar pedepsele sunt mici sau de loc. Halal judecatori.