Friday , September 22 2023

UPDATE: Politisti atacati cu parul de tiganii din Paltinoasa. Doi barbati au fost retinuti

UPDATE: Doi bărbaţi au fost reţinuţi, luni, după ce au agresat fizic şi verbal mai mulţi agenţi de poliţie aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, potrivit Biroului de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Sursa citată precizează că procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi pentru săvârşirea a trei infracţiuni de ultraj. Potrivit procurorilor, pe 30 decembrie, ambii inculpaţi au agresat fizic doi agenţi de poliţie din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cauzându-le leziuni pentru care vor necesita pentru vindecare un număr de 5-7 zile, respectiv 6-8 zile de îngrijiri medicale.

Anterior, pe 29 august anul acesta, ambii inculpaţi i-au adresat ameninţări cu acte de violenţă unui agent principal de poliţie din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Faţă de cei doi inculpaţi s-a dispus luni măsura reţinerii pentru 24 ore, aceştia fiind prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului cu propunere de arestare preventive.

*

Doi politisti suceveni au fost atacați din senin și loviți cu parul de niște cetățeni de etnie romă, recidiviști, duminica noaptea la Paltinoasa. Conform șefului sindicatului polițiștilor, Iulian Surugiu, seful de post din comuna are fractură de piramidă nazală,  iar colega sa a fost lovită în cap. Politistul a tras mai multe focuri de arma, un glont atingandu-l usor pe cel care l-a lovit cu parul

 

O patrula formata din seful de post din Paltinoasa si o politista ar fi facut semnal de oprire unei masini aflate in trafic. Soferul nu a oprit decat dupa cateva sute de metri, iar politistii au banuit ca acesta este sub influenta alcoolului, solicitandu-i sa vina cu ei la autospeciala. In zona au aparut insa mai multi tigani, rude ale celor din masina, si a inceput un adevarat scandal, in timpul caruia unul dintre politisti a fost lovit cu parul in plina figura. De asemenea, se pare ca si femeia politist a fost lovita in zona capului. Politistul lovit a folosit pistolul din dotare, tragand mai multe focuri de arma in aer si unul spre tiganul care l-a atacat, acesta fiind atins usor de un glont. Echipajul de politisti a solicitat prin statie interventia mascatilor. La sosirea trupelor de interventie, toti scandalagii au fost ridicati si dusi la sediul politiei, pentru a fi cercetati pentru ultraj.

Intr-o interventie la RomaniaTV, șeful sindicatului polițiștilor, Iulian Surugiu, sustine ca ulterior agresorii ar fi fost eliberati, fiind chemati luni la audieri: “O patrulă formată dintr-un șef de post și o colegă polițist au fost atacați de niște indivizi de origine romă cu dosare penală. I-au atacat cu un par. Polițistul are fractură de piramidă nazală,  iar colega sa a fost lovită în cap. Șeful de post a folosit armamentul din dotare. A tras un foc de avertisment în aer după care a tras un cartuș către individul care avea parul în mână pe care l-a rănit superficial la mână. Cu toate că au fost identificați și reținuți, le s-a permis să plece acasă, find chemați astăzi la audieri. Rămânem surprinși de această decizie, poate nici nu vor mai veni la audieri. Polițiști patrulau și au fost atacați din senin de acești recidiviști”, a declarat Surugiu la postul RTV.
Vom reveni. 

Vezi si

Elevi de la la Școala Gimnazială Nr. 6 Suceava învață să constuiască o casă inteligentă, în cadrul evenimentului ”Cartierul meu SMART!”

 Ansamblând Kitul Arduino Smart Home și Kitul de electronică pentru sistem automat de irigații, ZHIYI …

2 comments

  1. politai slab pregatit , avea tot dreptul sa traga in derbedeii astia .

  2. E normal sa se întâmple asemena cazuri cat timp actuala putere se concentrează doar pe acțiuni de slăbire a justiției .
    Infractorii se simt încurajați .
    Gândiți-va ca in locul polițiștilor ar putea fi copiii noștri sau chiar noi …
    Mulțumim partidului …