Tuesday , October 4 2022

Poliţist de frontieră suspectat de contrabandă, împuşcat de un poliţist aflat în misiune, la Ulma

Un bărbat suspectat de contrabandă, a fost rănit în picior, miercuri seară, de un poliţist de la IPJ Suceava, aflat în misiune de patrulare în zona comunei Ulma, în apropierea graniţei cu Ucraina. Bărbatul este poliţist de frontieră, se afla în timpul liber şi era în maşina personală.
Purtătorul de cuvânt al Serviciul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, Ilie Poroch Seriţan, a confirmat că în cazul de la Ulma a fost implicat un agent de Poliţie de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina.
El a precizat că agentul de poliţie de frontieră era în timpul liber, era îmbrăcat cu haine civile şi conducea maşina personală.
Purtătorul de cuvânt al IJP Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că poliţistul de frontieră, în vârstă de 47 de ani, agent în cadrul SPF Brodina, s-a răsturnat cu o maşină de teren într-o râpă adâncă de opt – nouă metri, în zona localităţii Ulma.
Agentul de poliţie din cadrul IJP Suceava a fost chemat la evenimentul rutier de către o femeie, iar când a ajuns la locul accidentului poliţistul l-a găsit lângă maşină pe agentul de poliţie de frontieră, îmbrăcat cu haine civile.
Agentul de poliţie de frontieră a refuzat să meargă la sediul Poliţiei pentru a se stabili condiţiile în care s-a produs accidentul, iar agentul de poliţie l-a ameninţat cu încătuşarea, moment în care bărbatul a fugit. Pentru a-l opri, poliţistul l-a somat verbal, a tras două focuri de avertisment şi l-a somat verbal din nou, trăgând alte două focuri de avertisment, iar al cincilea foc l-a tras spre picioare, rănindu-l pe celălalt în gamba dreaptă.
Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru îngrijiri medicale.
Conform Mediafax, el a refuzat însă recoltarea de probe biologice pentru a se stabili dacă a consumat băuturi alcoolice.
În acest caz s-a întocmit, până în prezent, un dosar penal pentru refuzarea de recoltare de probe biologice, a spus Epureanu.
Iniţial, primele date indicau faptul că poliţistul de frontieră ar fi făcut contrabandă.

Vezi si

4 șoferi reținuți de polițiștii suceveni într-o singură zi

 Duminică în jurul orei 03:20, un bărbat  în vârstă de 28 de ani, din localitatea …