Thursday , March 30 2023

Politica de acordare a ajutoarelor umanitare către Ucraina se modifică din cauza fraudelor

Primăria Suceava a regândit toată situația legată de acordarea ajutoarelor umanitare pe fondul dezvăluirilor din presă cu privire la scurtcircuitarea unor produse trimise prin ONG-uri către Ucraina și care nu au mai ajuns la destinație.

În conferința de presă de miercuri dimineață, primarul Ion Lungu a anunțat că „Vom trimite în continuare la Cernăuți, dar numai din donații și sponsorizări ”.

Primarul Sucevei, a recunoscut că au apărut fel de fel de reticențe ca urmare a dezvăluirilor din presă cu privire la utilizarea ilegală a unor ajutoare umanitare către Ucraina și a constatat că ONG-urile preferă să lucreze doar institutional.

Precizând că a aflat și el din presă de diferitele probleme între care chiar și vânzarea la diverse magazine din Cernăuți sau din alte părți ale Ucrainei a unor produse trimise în țara vecină cu destinație de ajutoare umanitare, Ion Lungu a specificat că că nu sunt motive ca să fie suspectată de aceste practici și primăria orașului Cernăuți, tocmai de aceea a insistat pe faptul că de acum încolo se vor strânge și transmite ajutoare umanitare doar de la ONG-uri și vor fi transmise doar la primăria Cernăuți.

„Ajutoarele umanitare au trecut granița și nu au mai ajuns … Intermediari care au fost pe traseu și nu au mai ajuns la destinație ajutoarele”, a spus primarul Sucevei, rezumând cele citite în media.

De asemenea, Ion Lungu a spus că Primăria Suceava a mai trimis la Cernăuți și săptămâna trecută ajutoare umanitare. „Per total avem trimise, până acuma, aproximativ 20 tone de produse alimentare la Cernăuți”, a spus Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Percheziții DNA în județele Suceava, Botoșani și Iași la firme, instituții de mediu și primării

Procurorii din DNA de la Serviciul Teritorial Suceava au desfășurat, miercuri, 29 martie, 64 de …