Wednesday , October 5 2022

VIDEO – Poliția a deschis o anchetă după ce o familie din Suceava și-ar fi închis fetița de un an în mașină și a plecat la plajă, în Mamaia

Imagini cu o fetiță de un an, încuiată într-o mașină parcată la soare, în stațiunea Mamaia, au fost postate pe facebook, internauții comentând că micuța este închisă de cel puțin 30 de minute și părinții ar fi plecat la plajă. Poliția Constanța a deschis, luni, o anchetă în acest caz.copil masinatn-min

În filmarea postată pe facebook apare un autoturism (un Volkswagen Passat break, argintiu) cu numere de Suceava, iar pe bancheta din spate, așezată într-un scaun pentru copii și asigurată cu o centură, se vede o fetiță, de aproximativ un an, care nu pare agitată sau că ar suferi de ceva.

Cei care au filmat incidentul comentează că micuța ar fi fost închisă și abandonată în mașină mai bine de 30 de minute, timp în care părinții ar fi fost plecați pe plajă.

Oamenii se arată revoltați de faptul că micuța a fost lăsată singură, încuiată în mașină, iar unii chiar au sugerat să spargă geamul autoturismului și să anunțe poliția.

În cele din urmă, nimeni nu a sunat la Poliție, însă în urma apariției imaginilor pe facebook, oamenii legii s-au autosesizat și îi caută pe părinții fetiței.

„Nici la Poliția Mamaia și nici prin Serviciul 112 nu a fost făcută nicio sesizare în acest caz. Noi ne-am autosesizat după ce a fost văzut filmulețul postat pe rețeaua de socializare. În prezent se efectuează cercetări pentru a fi identificați părinții copilului, urmând ca acești să fie audiați în vederea lămuririi tuturor aspectelor. La acest moment nu ne putem pronunța mai mult asupra acestui caz”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Cristina Vasile.

De asemenea, și Direcția pentru Protecția Copilului Constanța s-a autosesizat, reprezentanții instituției urmând să ia legătura cu cei din Suceava, deoarece autoturismul în care era încuiată fetița era înmatriculat în Suceava.

„Urmează ca în cursul zilei de mâine (marți – n.r.), cu datele de până acum, să sesizăm DGASPC Suceava, pentru că acolo este înregistrat autoturismul care apare în imagini. Noi nu putem face mai mult de atât, colegii noștri de la Suceava fiind în măsură să deschidă o anchetă socială în acest caz”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța, Oana Manoilă.

Vezi si

CSU din Suceava a pierdut fără drept de apel la Constanța

CSU din Suceava a pierdut la scor, 25-37 (9-20), meciul disputat miercuri seară, pe terenul …