Wednesday , February 1 2023

Policlinica BETHESDA şi-a completat platoul imagistic cu aparatură medicală de înaltă performanţă, printr-un proiect european în valoare de 2 milioane de euro

Policlinica Bethesda a anunţat joi că platoul imagistic unităţii sanitare private sucevene a fost completat cu aparatură medicală de înaltă performanţă, de ultimă generaţie, printr-un proiect cu finanţare din fonduri europene, în valoare de 2 milioane de euro.

Managerul Policlinicii Bethesda, Ştefan Puşcaşu, a declarat într-o conferinţă de presă că platoul imagistic al unitătii dispune în prezent de două aparate Computer Tomograf, două RMN (Rezonanţă Magnetică Nucleară), din care unul deschis, destinat investigaţiilor imagistice în cazul copiilor şi persoanelor care suferă de claustrofobie, un aparat pentru efectuarea mamografiilor digitale cu tomosinteză, de două echipamente de radiologie digitale, de aparate echograf, dar şi de un echocardiograf pentru realizarea cu succes a investigaţiilor cardiovasculare. De asemenea, managerul Bethesda Ştefan Puşcaşu a declarat că serviciile medicale sunt complementare celor din unităţile medicale de stat şi contribuie la situarea în top a judeţului Suceava în privinţa serviciilor medicale acordate populaţiei.

Iată câteva dintre noile dotări din acest platou imagistic :

  • Computer Tomograf Revolution EVO, fabricat în 2019, cu spectru larg de diagnostic ce se adreseaza tuturor pacientilor si patologiilor, oferind un diagnostic de incredere , detectand cele mai mici detalii la o doza de radiatii scazuta.

Echipamentul este dotat cu o tehnologie moderna pentru reducerea dozei de radiatie administrate pacientului. Astfel optiuni ca Smart Dose, 3D mA modulation, Organ dose modulation ajuta la scaderea dozei administrate pacientului. Acest Tomograf de 64 sliceuri cu reconstructia imaginii la 128 de sliceuri, timp de rotatie de 0.35 secunde.

  •  RMN Signa Explorer 1.5T, fabricat în 2019, produs de compania General Electric, aparat care stabileste noi standarde in imagistica medicala.

Omogenitatea magnetului si tehnologiile avansate de care dispune sistemul ofera siguranta unui examen rapid, cu o informatie clinica de cea mai buna calitate si asigura confortul total al pacientului. Emisia redusa de zgomot in timpul functionarii diminueaza considerabil disconfortul creat de clasicele sisteme de rezonanta magnetica. Echipamentul Signa Explorer este dotat cu tehnici de imagistica de difuzie de inalta rezolutie, prezentand solutia completa pentru realizarea examinarilor in cel mai inalt detaliu. De asemenea, echipamentul dispune si de tehnica avansata de difuzie FOCUS ce permite scanarea la inalta rezolutie a anatomiilor de mici dimensiuni, investigatie imposibil de realizat cu metodele clasice de imagistica. Aparatul are Camp magnetic de 1.5Tesla si exista posibilitate scanarii corpului in totalitate. Angiografie fara utilizarea substantei de contrast: limiteaza numarul de injectari cu substanta de contrast, fiind utila mai ales in cazul pacientilor cu probleme renale, sau pacientilor pediatrici

  •  Mamografie digitala cu tomosinteza  Senograf Pristina, fabricat în 2019 – este tehnologia de achiziție si recompunere a imaginilor de tomosinteză. Proiecțiile achiziționate sunt prelucrate electronic, în scopul de a reconstitui o reprezentare 3D a întregului sân

Pristina 3D: tehnologie digitala de ultima generatie care asigura efectuarea unor mamografii la o doza reedusa de radiatie ionizanta (chiar si in tomosinteza unde asigura o doza â cu cea in mamografia 2D), asigura diagnosticul cancerului de san chiar si in tesutul mamar dens, conform studiilor efectuate de GE, anxietatea pacientilor scade cu 97%. Conceput pentru confortul pacientelor; Padela dedicata pentru sani de dimensiuni mici si sani cu implant.

  • Echipament de radiologie direct digital BRIVO DR-F,  an fabricatie 2018

Tehnologie digitala care asigura imbunatatirea fluxului de lucru datorita timpului redus de efectuare a examinatilor radiologice, sistemul asigura efectuarea expunerilor la o doza redusa de radiatie ionizanta, manevrarea facila a sistemului asigura reducerea timpului de lucru ; Algoritm de egalizare tisulara care permite obtinerea de imagini uniforme din punct de vedere calitativ in zone cu densitate diferita. Control automat al expunerii care permite un dozaj optim de fiecare data; Reducerea cu 30% a dozei de radiatii fata de sistemele clasice conventionale. Ergonomic si confortabil pentru pacient. Suporta pacienti pana la 160 kg. Minimizarea numaruli de reexaminari datorita previzualizarii de 10s.

  • Ecocardiograf   Vivid S70, an fabricatie 2018

Ecocardiograful achiziționat model Vivid S70 produs de GE dispune de  performanțe și caracteristici tehnice care susțin realizarea cu succes a investigațiilor cardiovasculare și nu numai, a urmăririi planului de tratament și a evoluției anumitor patologii, la volumul de adresabilitate de care unitatea medicală dispune, ducând astfel la un management mai bun al pacienților, exprimat prin imbunătățirea mai multor factori precum: -reducerea duratei medii per examinare; -creșterea încrederii pacienților în actul medical; -susținerea unui nivel de competență superior pe care unitatea medicală îl poate asigura.

Cu ajutorul acestuia se obtin rapid informatii despre structura și functiile inimii, dimensiunile cavităților, grosimea pereților, contracția lor, aspectul și functionarea valvelor, eventuala prezența a altor structuri, ghidând astfel decizia terapeutică. Cu un astfel de sistem de ecografie, precum sistemul model Vivid S70 produs de GE consideram ca se pot efectua în condiții superioare din punct de vedere al preciziei, calității informațiilor achiziționate precum și a răspunsului rapid oferit, a procedurilor cu grad ridicat de complexitate cât și a celor uzuale.

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prezent, joi, la Policlinica Bethesda Suceava,  a evidenţiat importanţa investiţiilor în sănătate, indiferent dacă acestea sunt realizate în mediul privat sau în unităţile sanitare de stat, declarând că a ţinut să fie prezent manifestarea de la Bethesda în semn de respect faţă de medicul Ştefan Puşcaşu, unul dintre “pionierii anilor ’90, care a avut curajul să investească în medicină”, şi faţă de mediul privat.

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …