Sunday , October 2 2022

Podul de la Milișăuți va fi redeschis traficului pe data de 17 decembrie

Instituția Prefectului – județul Suceava informează că Podul de la Milișăuți  de pe DN 2H km 4+776, peste râul Suceava, va fi inaugurat oficial și redeschis traficului rutier luni 17 decembrie 2018, la ora 10. Lucrările de reabilitare la podul de la Milișăuți au fost realizate de firma SC Geiger Transilvania SRL, din Sibiu, care a preluat podul la  data de 23 iulie 2018. Constructorul a respectat termenul de finalizare a lucrărilor – de 21 săptămâni – asumat prin contractul încheiat cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Podul de la Milișăuți a fost afectat de inundațiile din iulie 2018, ca urmare a  ploilor abundente și a creșterii nivelului apelor râului Suceava. Unul dintre pilonii podului a cedat, iar în carosabil au apărut fisuri, astfel încât traficul pe DN 2H a fost închis, circulația fiind dirijată pe rute alternative.

Precizăm că prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, anunțase că lucrările de reabilitare la podul peste râul Suceava de la Milișăuți vor demara pe 23 iulie, după ce Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a emis ordinul pentru începerea execuției, având ca termen de finalizare 21 de săptămâni.

Potrivit prefectului, autorizația de construcție, ce presupune ‘executarea lucrărilor de intervenție în primă urgență pentru refacerea podului de pe DN 2H km 4+776, peste râul Suceava, la Milișăuți’, a fost atribuită firmei SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu.

În urma ploilor abundente și a creșterii nivelului apelor râului Suceava, unul dintre pilonii podului de la Milișăuți a fost afectat și în carosabil au apărut fisuri, astfel încât traficul pe DN 2H a fost închis, circulația fiind dirijată pe rute alternative.

Pentru podul de la Milișăuți, de pe DN 2H, imediat după producerea avariei, a fost întocmită documentația de constatare a acesteia și înaintată către DRDP Iași, care a realizat demersurile pentru execuția lucrărilor în regim de urgență. (D.P.)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …