Sunday , February 5 2023

Pod distrus de inundaţii, reconstruit prin PNDL şi inaugurat la Todireşti

Zilele trecute a fost inaugurat la Todiresti un pod construit prin PNDL 2, în satul Costâna, după ce vechiul pod fusese distrus de inundaţii.

Potrivit primarului Vasile Avram, podul a fost construit peste pârâul Mănăstioara, în locul celui care a fost afectat în urma inundaţiilor din anii 2005, 2008 şi 2010, fiind într-o stare avansată de degradare şi în pericol de a se prăbuşi.

Noul pod are o lungime de 12 metri, o lăţime a carosabilului de patru metri şi facilitează accesul oamenilor către terenurile agricole pe care le cultivă în zonă.

‘Podul asigură accesul pentru locuitorii din satul Costana de peste afluentul Mănăstioara, cât şi tuturor gospodarilor care au terenuri agricole din Stanişte, Bereznic, Fundoaia, La Podeţ, La Plop, La Ziduri şi altele zone. Odată cu finalizarea podului, accesul este mult mai uşor şi în condiţii decente vremurilor în care trăim. Vreau să mulţumesc pe această cale fostului Guvern PSD care a finanţat construcţia acestui pod, între anii 2018-2019, şi care a alocat la timp sumele de bani pentru finalizarea investiţiei’, a spus Avram.

Primarul din Todireşti a precizat că, tot prin PNDL, s-a finalizat un alt proiect important pentru comună, respectiv modernizarea şcolii din satul Soloneţ, valoarea investiţiei fiind de 1,9 milioane de lei, iar în prezent se lucrează la reabilitarea şcolilor din Costâna şi Todireşti, la construcţia unei grădiniţe noi în Costâna, precum şi la căminul cultural din satul Părhăuţi. (O.G.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …