Wednesday , February 1 2023

PNL Suceava și-a depus lista de candidaturi la alegerile parlamentare

PNL Suceava și-a înregistrat, miercuri, 21 octombrie, listele de candidaturi la alegerile legislative din 6 decembrie. La Camera Deputatilor cap de lista este Ioan Balan, iar la Senat Daniel Cadariu. Liberalii spera sa obtina doua mandate de senatori si cinci de deputati

După cum PNL Suceava anunțase în zilele trecute, lista liberalilor suceveni pentru Camera Deputaților este deschisă de deputații „în exercițiu” Ioan Balan, urmat de Angelica Fădor, Bogdan Gheorghiu și Dumitru Mihalescul. Primul se află la al treilea mandat consecutiv și vrea să îl obțină pe al patrulea, iar ceilalți trei sunt la primul mandat de deputat și vor să îl obțină pe al doilea. Pe locul cinci pe lista candidaților PNL la Camera Deputaților este actualul vicepreședinte al Consiliului Județean, Viorel Seredenciuc. Pe lista PNL pentru Camera Deputaților mai figurează secretarul de stat Gelu Puiu și tânărul Ovidiu Hrițcu.

Pe primul loc pe lista pentru Senat este Daniel Cadariu, senator în exercițiu la primul mandat și care candidează la un al doilea mandat de senator. Pe locul secund de pe lista PNL se află liderul femeilor liberale sucevene, Cătălina Culipei, urmată de prof. univ. dr. Radu Pentiuc și ing. silvic Tudor Plăcintă, ambii fiind consilieri județeni.

După depunerea listelor, președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, le-a urat succes colegilor care au intrat în bătălia electorală pentru „generale”. „Filiala Suceava a PNL este câștigătoarea detașată a alegerilor locale în județ. Încă o dată vreau să mulțumesc sucevenilor pentru votul pe care l-au dat. La votul politic, PNL a făcut la redistribuire 50% la Consiliul Județean. Deci noi avem majoritate singuri. Eu sunt convins că această majoritate de 50% o putem reporta, și chiar mai mult de atât, la parlamentare. Asta înseamnă o cifră prudentă, dar realistă, de minimum doi senatori și cinci deputați”, a declarat Gheorghe Flutur. În actuala legislatură, PNL Suceava deține un mandat de senator și patru de deputat.

Președintele CJ Suceava a mai spus că listele de candidați cuprind oameni competenți, cu experiență, care acoperă toate zonele județului și aproape toate meseriile. „Avem nevoie de vot pentru echipa PNL, pentru ca în teritoriu să poată fi realizate marile proiecte promise în campania electorală pentru locale: autostrăzi, gaz metan, îndiguiri, aducerea la normalitate a județului Suceava” a mai spus Gheorghe Flutur. El susține că „echipa PNL formată din primari, președintele CJ și parlamentari va duce la dezvoltarea județului Suceava, acolo unde îi este locul”. (D.P.)

Vezi si

Camion încărcat cu mandarine, răsturnat pe centura Sucevei

Miercuri, 1 februarie, în jurul orei 12.30, un autotren încărcat cu mandarine s-a răsturnat  în …