Saturday , March 2 2024

PNL nu lasă firimituri partenerilor din PSD: Funcțiile lui Vasile Tofan au fost luate de liberali și PMP

În ședința de luni, 30 mai, a Consiliului Județean Suceava au fost desemnați noi reprezentanți în patru structuri care au rămas vacante după ce liberalul Vasile Tofan a fost ales vicepreședinte al CJ. Practic, așa cum anunțase cotidianul Obiectiv de Suceava cu câteva zile în urmă, Vasile Tofan a renunțat la patru funcții pentru una, cea de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava.

Dar este de remarcat că liberalii nu au înțeles să împartă funcțiile pe care colegul lor Vasile Tofan le-a avut înainte de a fi ales vicepreședinte al CJ Suceava în locul lui Cristi Crețu. Desigur, este vorba de o împărțire cu partenerii din coaliția de la nivel central de guvernare, respectiv cu social-democrații. Deznodământul ședinței de luni a fost că majoritatea funcțiilor pe care le-a avut Vasile Tofan cât a fost simplu consilier județean PNL au rămas tot la consilieri județeni ai PNL. Partenerii din coaliția de guvernare de la nivel național au vrut cel puțin una din funcții să dobândească. Este vorba de Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava unde consilierul județean Gheorghe Iacob a făcut apel la parteneriat și la faptul că PSD nu are reprezentanți în CA al SJU.

În final s-a dovedit a fi zadarnic demersul social democraților suceveni care l-au propus pe Cristian Boberschi. Nu a fost să fie, deoarece candidatul PNL Radu Pentiuc a primit un număr suficient de voturi și el îi va lui locul lui Vasiel Tofan în consiliul de administrație al celei mai mari unități spitalicești din județ.

Dumitru Berar, cel care a intrat recent în deliberativ după vacantarea mandatului lui Cristi Crețu, este celălalt liberal care va lua locul lui Vasile Tofan într-una din structurile în care acesta era membru până să ajungă vicepreședinte: Consiliul de Administrație de la Grădinița Specială din Fălticeni. De asemenea, Dumitru Berar a fost ales în comisiile din CJ Suceava care făcea parte Vasile Tofan până să fie vicepreședinte al CJ. O a treia funcție pe care a lăsat-o Vasile Tofan – membru în Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea ACET SA – a revenit liberalului Ioan Moraru, fost primar de Vatra Dornei. Dacă PSD nu se poate lăuda cu nimic, este de remarcat că o firmitură au primit însă „aliații” de la PMP, structură care este curtată la nivel central de liberali îndeosebi datorită bunei reprezentări pe care o are în administrațiile locale din țară.

Liderul organizației județene a PMP, consilierul județean Marian Andronache a fost votat pentru a ocupa cea de-a patra funcție lăsată vacantă de Vasile Tofan: membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Se pare că nu este vorba doar doar de o anumită coabitare la nivel central, dar și de o anumită înțelegere pe plan local: Vasile Tofan a primit voturi inclusiv din partea PMP când a fost ales vicepreședidnte al CJ Suceava.

În prima ședință pe care Autoritatea Teritorială de Ordine Publică o va avea va fi ales un nou președinte, numele vehiculat inițial fiind tot cel al lui Marian Andronache, deși nu este exclus ca liberalul Tudor Plăcintă să preia, în cele din urmă, șefia ATOP. (Dan PRICOPE)

Vezi si

La Zvoriștea se va construi un pod nou, pe DN 29A, pe drumul spre Dorohoi

Peste Siret, la Zvoriștea un pod nou se va construi în locul celui existent actualmente …

One comment

  1. Dar ar fi nevoie sa se publice in direct pozitia lui Flutur fata de cazul C. Cretu care ca si in alte cazuri , asa cum scrie presa il privesc pe Flutur …….