Thursday , June 13 2024

”Plus armonie, minus violență”, flashmob la Şcoala Gimnazială Verești

În cadrul Campaniei Naționale ”STOP VIOLENȚĂ  în mediul școlar prin artă și mișcare”, vineri, 31 mai a.c., la Şcoala Gimnazială Verești s-a organizat un flashmob intitulat sugestiv ”Plus armonie, minus violență”. Această activitate a avut ca scop principal formarea unor comportamente pozitive în rândul elevilor, promovând colaborarea și întrajutorarea. Prin astfel de activități, se pune accent pe importanța educației non-formale și pe rolul esențial pe care arta și mișcarea îl pot juca în formarea caracterului și a comportamentului pozitiv în rândul tinerilor.

Coordonatorul evenimentului a fost profesoara Elena Butnariu, iar sub îndrumarea sa elevii au pregătit o activitate plină de energie și semnificație, care a atras atenția asupra importanței unui mediu școlar armonios și prietenos.
secretarasite

Acestei activități i s-au alăturat și voluntarii ONG-ului ”Aripi în Europa”, din Fălticeni, aducând un plus de profesionalism și entuziasm, cu o implicare activă în pregătirea și desfășurarea flashmob-ului. Voluntarii au demonstrat nu doar abilități excelente de organizare, dar și multă răbdare și dedicare în lucrul cu copiii, reușind să creeze o atmosferă de colaborare, înțelegere și toleranță.

Flashmob-ul ”Plus armonie, minus violență” a fost primit cu entuziasm de către toți participanții, elevi și profesori deopotrivă. Mesajul transmis prin intermediul acestui eveniment a fost unul clar și puternic: violența nu are loc în mediul școlar, iar prin artă și mișcare elevii pot învăța să interacționeze într-un mod pozitiv, constructiv și armonios.

Organizatorii consideră că astfel de inițiative sunt esențiale pentru a combate fenomenul violenței în școli și pentru a promova valori precum respectul, empatia și solidaritatea. (O. N.)

Vezi si

Transport de 4,5 mc de lemn fără acte, depistat de polițiști la Sucevița

Miercuri, la ora 17.40, polițiștii  au oprit pentru control, pe DN 17A, raza comunei Sucevița, …