Sunday , February 5 2023

Ploaie de amenzi și lemn în valoare de 75.000 de lei confiscat din depozitele unor firme din județ

În perioada 25 noiembrie – 2 decembrie, polițiștii Biroului de Comba­tere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și cei ai Direcției Silvice Suceava, au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Echipajele mixte formate din 54 de polițiști, 4 specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava și 1 reprezentant al Direcției Silvice Suceava au efectuat 26 de controale pe raza județului, constatând trei infracțiuni și aplicând 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 78.745 lei.

De asemenea, au fost confiscați 292,84 m.c. de material lemnos, în valoare de 74.896 lei, dintre care 16,83 m.c. faptic și 276,01 m.c. valoric.

Astfel, pe 27 noiembrie, o echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava a efectuat un control la o societate comercială din comuna Capu Câmpului pe linia respectării prevederilor legale privind achiziția, debitarea și comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care a constatat faptul că agentul economic a expediat din depozit cantitatea de 27,98 m.c. lemn rotund și 16,07 m.c. cherestea de esență rășinoase fără avize de însoțire, cantitate determinată ca diferență între stocul scriptic și cel faptic inventariat la data efectuării controlului. Totodată, echipa de control a mai constatat și faptul că firma nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății, fiind aplicate două amenzi în valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea materialului lemnos în ­va­loare de circa 16.000 lei.

Pe 28 noiembrie, o echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Comba­tere a Delictelor Silvice Suceava și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava a efectuat un control la o societate comercială din Valea Moldovei pe linia respectării prevederilor legale privind achiziția, debitarea și comercializarea materialelor lemnoase, constatând că societatea deține în depozit cantitatea de 10,41 m.c. cherestea de esență rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală și a expediat cantitatea de 9,26 m.c. lemn rotund de esență rășinoase fără avize de însoțire, cantitățile fiind determinate ca diferențe între stocul scriptic și cel faptic inventariat la data efectuării controlului. Totodată, echipa de control a mai constatat și faptul că firma nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății, fiind aplicate trei amenzi în valoare de 11.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos în valoare de circa 8.557 lei. (O.S.)

 

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …