Wednesday , October 4 2023

Planul de școlarizare pentru clasa pregătitoare va fi publicat luni

Evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 se realizează, începând de săptămâna viitoare, de către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava doar pentru acei copii care nu au frecventat grădinița ori s-au întors din străinătate. Programul de evaluare și modelul de cerere-tip pentru evaluarea dezvoltării copiilor va fi postat în data de 29 martie pe site-ul instituției. Aceste evaluări vor avea loc în perioada 30 martie – 8 aprilie, când vor fi eliberate recomandările pentru înscrierea în învățământul primar.

Luni, 28 martie, toate unitățile de învățământ primar vor publica planul de școlarizare propus pentru anul școlar 2022-2023, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, dar și circumscripțiile școlare. De asemenea, vor fi afișate informațiile care permit părinților să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unității, cum ar fi: posibilitatea organizării procesului de învățământ în cadrul unei grădinițe aflate în structura școlii sau în consorțiu cu școala, posibilitatea organizării programului Școala după școală, fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare.

Criteriile specifice de departajare elaborate de unitățile de învățământ, în urma consultării cadrelor didactice și a partenerilor sociali – sindicate, consiliu reprezentativ al părinților – vor fi publicate pe site-urile proprii sau la avizierul școlii, dar și pe site-ul Inspectoratului Școlar, în data de 29 martie.

Înscrierile la clasa pregătitoare încep pe 11 aprilie, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial, iar părinții vor putea completa cererea-tip online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, până la data de 10 mai.

Evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 se realizează de către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava doar pentru acei copii care nu au frecventat grădinița ori s-au întors din străinătate. Programul de evaluare și modelul de cerere-tip pentru evaluarea dezvoltării copiilor va fi postat în data de 29 martie pe site-ul instituției. Aceste evaluări vor avea loc în perioada 30 martie – 8 aprilie, când vor fi eliberate recomandările pentru înscrierea în învățământul primar.

În data de 27 mai vor fi afișate în unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Școlar listele candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

Elevii vor fi repartizați alfabetic în clasele pregătitoare, iar învățătoarele vor fi trase la sorți, în consiliile de administrație ale unităților de învățământ. Elevii cu CES vor fi ordonați alfabetic și repartizați, în mod egal, la fiecare clasă pregătitoare constituită.

Anul trecut fost aprobate 370,93 de clase pregătitoare, cu o capacitate totală de 7.244 locuri, pentru care s-au înscris în prima etapă 6.289 de copii. (Oana NUȚU)

Vezi si

Au început probele de furnizare a căldurii în municipiul Suceava

Thermonet a anunțat că începe, ca urmare a scăderii accentuate a temperaturilor exterioare în timpul …