Tuesday , January 31 2023

Planul de reziliență față de viitorul val 5 al pandemiei de COVID-19 a fost aprobat de CJSU Suceava

Vineri, 26 noiembrie, a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în cursul căreia a fost aprobat principalul punct pe ordinea de zi: Planul județean de reziliență față de recrudescența COVID-19 la nivelul județului Suceava. Prefectul Alexandru Moldovan a declarat că acest plan, întocmit de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică Suceava în baza propunerilor managerilor și directorilor medicali ai spitalelor din județ, cuprinde o serie de acțiuni și măsuri care vor fi adoptate funcție de situația epidemiologică existentă într-un posibil val cinci al pandemiei COVID – 19.

El a adăugat că realizarea acestui plan etapizat de către DSP Suceava luând în considerare analizele proprii ale conducerilor unităților spitalicești județene, constituie premisele realizării unui sistem medical județean întărit, care reacționează în mod unitar, cu claritate și predictibilitate, punând în centrul preocupărilor comune interesul cetățenilor județului Suceava. „Gestionarea coordonată a resurselor tuturor unităților sanitare din județ, în vederea utilizării lor la maximă capacitate în interesul cetățenilor, va constitui o bază solidă pe care se va putea construi un răspuns cât mai eficient din punct de vedere medical la posibilele provocări sanitare din perioada următoare”, a mai declarat prefectul județului Suceava.

Setul de măsuri din planul respectiv a fost făcut având în considerare dimensionarea judicioasă a paturilor destinate acordării asistenței medicale de specialitate pacienților suspecți sau confirmați COVID-19, precum și menținerea la un standard înalt a actului medical de specialitate în cazul patologiei non-COVID. „Subliniem  faptul că planul realizat de către epidemiologii din cadrul DSPSV a avut la bază planurile de reziliență asumate de către managerii unităților sanitare din județ,  cu respectarea unei distribuţii cât mai echitabile a cazuisticii între unităţile sanitare, luând în considerare atât infrastructura medicală, cât și resursa umană existente”, a spus prefectul Alexandru Moldovan. (D.P.)

 

 

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …