Tuesday , January 31 2023

Plângere penală pe numele deputatului Băișanu, acuzat că a deturnat subvenția electorală în scopuri personale

Partidul Forța Națională a anunțat luni, 26 octombrie 2020, că a depus plângeri penale împotriva a trei deputați, foști membri ai partidului, care la momentul în care erau la conducerea formațiunii politice au deturnat banii publici proveniți din subvențiile acordate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în scopuri exclusiv personale. Printre aceștia se numără și parlamentarul sucevean Băișanu Ștefan Alexandru, acum șef la PPUSL. Și colegi din actualul ”partid” îl acuză pe Băișanu că a luat banii de campanie și i-a turnat în conturile unei televiziuni fantomatice aparținând familiei sale 

Anunțul privind plângerea penală a fost făcut de Mircea Găinușă, secretar general al Forței Naționale prin intermediul unui comunicat de presă remis presei. ”Urmare a auditului efectuat, asupra exercițiului financiar al partidului, conducerea FORȚA NAȚIONALĂ a formulat plîngeri penale împotriva numiților Gavrilescu Leocadia Grațiela, Băișanu Ștefan Alexandru și Cucșa Marian, care în calitățile pe care le-au deținut în partid au folosit fondurile publice virate de Autoritatea Electorală Permanentă în contul subvenție al partidului, cu încălcarea prevederilor Legii nr. 334/2006 din 17 iulie 2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată.

Susnumiții au dispus de bunurile și creditul partidului în interes exclusiv personal, acționând prin intermediul unor societăți comerciale aparținînd finilor sau afinilor, inclusiv prin societăți fantomă (radiate din evidența Registrului Comerțului), fără documente comerciale întocmite conform prevederilor legale în vigoare”, a anunțat luni Mircea Găinușă, secretar general al Forței Naționale.
În toamna anului trecut, Băișanu (și alți plimbăreți ca el) a plecat din nimicul ALDE. Pe la începutul lunii decembrie, Băișanu a anunțat că e șef pe județ la un alt partid de mare ”viitor” – Forța Națională. Nici la făcătura asta n-a stat prea mult, prin mai 2020 traseistul Băișanu anunțând că e șef la PPUSL (o caricatură politică a mogulului media Dan Voiculescu), partid din partea căruia a și candidat la Primăria Suceava. N-a primit voturi nici cât de-o echipă de fotbal și acum candidează, nu e clar cum, la alegerile parlamentare.
Nici la această struțo-cămilă antenistă – PPUSL – Băișanu nu și-a schimbat năravurile, fiind acuzat de unii dintre colegi că a folosit fondurile pentru campania la alegerile locale doar pentru a alimenta conturile televiziunii pe care familia sa o deține. Obiectiv va reveni cu detalii despre acest caz.
De-a lungul anilor, Ștefan Alexandru Băișanu a trecut pe la următoarele partide: PPUSL, Forța Națională, ALDE, PNL, PUR, PSD, ApR și PNȚCD, dar este foarte posibil să mai fi uitat noi de încă vreo două. (O.S.)

secretarasite

Vezi si

Structura etnică și religioasă a județului Suceava: 85,5% – români, 76,6% creștini ortodocși

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 dezvăluie că în județul Suceava, din totalul populației rezidente …