Thursday , December 8 2022

Plan de operaționalizare graduală a Spitalului Județean Suceava

La Orefectura suceava s-a discutat miercuri “Planul de operaționalizare graduală a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru atingerea capacității de răspuns maximal”, aprobat de către Consiliul medical al Spitalului Județean.

Planul vizează 4 domenii (conducere/lanț de conducere, spital, terapie intensivă și logistică medicală), și este structurat în 3 etape, ce vizează, funcție de evoluția pandemiei, la asigurarea unui număr de 900 paturi  în spital – etapa I, 1200 de paturi în spital – etapa a II-a, și un număr de 1900 de paturi, respectiv 1200 de paturi în spital și 700 de paturi în alte locații. Având în vedere planificarea controlului pentru îndeplinirea obiectivelor propuse de către conducerea spitalului județean, în toate cele trei variante de răspuns, președintele Consiliului Județean a solicitat reprezentanților societății civile, o listă cu principalele probleme identificate de aceștia atât în ceea ce privește necesarul de materiale de protecție și echipamente pentru secția ATI, cât și în ceea ce privește necesarul de resursă umană calificată.

Un aspect aparte a fost cel de corelare a eforturilor administrației publice cu cele ale societății civile și stabilirea unor direcții de acțiune cu prioritizarea necesităților materiale, dar mai ales umane, ținând cont de evoluția posibilelor scenarii identificate  în răspândirea COVID 19.

În același timp, administrația județului a prezentat reprezentanților societății civile propriile demersuri efectuate, cât și problemele identificate. Analiza efectuată de către specialiștii Consiliului Județean Suceava, în colaborare cu cei ai spitalului județean, a relevat necesitatea achiziționării a 7 tipuri de aparaturi medicale, de imediată necesitate, pentru funcționarea optimă a spitalului județean și anume: infuzionate, aspiratoare de secreții, monitoare de funcții vitale, concentrator de oxigen, ventilatoare, bloc injectomate, videolaringoscop.

Prezentarea s-a făcut într-o ședință convocată de prefect la care au participat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, directorul organizației Crucea Roșie România – Filiala Suceava, Cornel Dediu, reprezentant al Asociației O.N.G.-urilor, dr. Liviu Trifina, subprefectul Daniel Prorociuc, vicepreședinții CJ Suceava, Viorel Seredenciuc și Gheorghe Marin Niță, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi și administratorul județului Suceava, Irina Vasilciuc.

Tema principală a ședinței fost stabilirea unei strategii integrate de abordare a acțiunilor administrației publice și a societății civile, în scopul eficientizării eforturilor privind asigurarea echipamentelor și materialelor de protecție pentru Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și unitățile medicale de suport, dar și a resurselor umane calificate, inclusiv prin intermediul voluntarilor.

Astfel, s-au prezentat acțiunile desfășurate până în prezent atât de administrația publică județeană și locală, cât și de societatea civilă prin reprezentanții săi, căile de susținere reciprocă și coordonare a acțiunilor în vederea asigurării întregului suport logistic necesar Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și unităților medicale de suport din județ. (D.P.)

 

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …

No comments

  1. Este incredibil pentru mine cum acesti indivizi mimeaza munca acuma dupa ce AU MURIT 80 suceveni, vina principala fiind a aceastor incompetenti in opinia mea.
    Acuma vrei sa asiguri logistica necesara functionarii spitalului? Eu inteleg doar ca se vrea achizitionarea tot prin firmele de casa ale PNL, evident la suprapret, a celor necesare sa se mai faca vreo doua-trei rezerve de lux. Aruncam praf in ochi oamenilor si le zicem ca facem dotarea spitalului dar NE FACEM NOI SUPER REZERVE.
    Mai lipseste sa plece Flutur sa aduca lumina de la Ierusalim.