Pizza-boy prins la volanul unei mașini fără permis. Patronul său s-a ales și el cu dosar penal pentru că l-a trimis la livrări deși știa că nu are dreptul să conducă

reportersite
20 septembrie 2019, 0:56

Miercuri, la ora 13.10, un echipaj de ordine publică din cadrul Poliției Suceava a oprit pe B-dul George Enescu, din localitate, autoturismul marca VW, condus de B. Bogdan, de 22 ani, din Suceava, care a virat stânga, ieșind din parcarea Băncii Raiffeissen, ignorând marcajul dublu continuu și încălcându-l, continuându-și deplasarea spre Catedrala Ortodoxă „Nașterea Domnului”. Cu ocazia verificării conducătorului auto în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că acesta are permisul de conducere reținut, iar dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice  suspendat. Conducătorul auto a declarat verbal faptul că în data de 18.09.2019, în jurul orei 12:00, s-a prezentat la sediul firmei denumită „Bazzil”, unde lucrează ca livrator, iar administratorul firmei, Z. Vasile, de 27 ani, din com. Ipotești, i-a solicitat ajutorul pentru a livra mai multe comenzi la domiciliu cu autoturismul indicat mai sus. B. Bogdan i-a comunicat administratorului firmei că are permisul de condu­cere reținut, însă Z. Vasile a insistat, iar în ce­le din urmă B. Bogdan s-a urcat la volanul autoturismului menționat și a plecat să li­vreze comenzile pe raza municipiului Sucea­va.

 

În cauză s-a întocmit dosar penal față de B. Bogdan pentru „conducerea unui vehicul cu permisul de conducere reținut, iar dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat” și față de Z. Vasile pentru comi­terea infracțiunii de „încredințarea vehiculului pentru a fi condus unei persoane al cărui permis de conducere este reținut sau dreptul de a conduce este suspendat”.