Piața muncii din Suceava are, din nou, oferte de locuri de muncă vacante

reportersite
29/05/20 ora:7:00am

In oferta AJOFM Suceava există în acest moment 117 locuri de muncă pentru care se solicită experiență profesională sau posturi pentru necalificați, fără măcar un post dedicat absolvenților de studii superioare. Dintre acestea, 61 sunt posturi de electrician echipamente la firma SC Bermas SA 

Odată cu ieșirea din starea de urgență și ridicarea carantinei ce a vizat municipiul Suceava și localitățile limitrofe, piața muncii începe să își reia activitatea, iar acest lucru se vede și din oferta locurilor de muncă vacante postată zilele acestea de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava. Precizăm că agenția publică doar locurile de muncă cu adevărat vacante, care au o valabilitate mai mare, după ce verifică direct la angajator disponibilitatea acestora. Spre deosebire de site-urile de profil, în oferta cărora se regăsesc și locuri de muncă care au fost ocupate între timp, însă actualizarea ofertei se face abia după ce expiră perioada anunțului de angajare.

În oferta AJOFM Suceava există în acest moment 117 locuri de muncă pentru care se solicită experiență profesională sau posturi pentru necalificați, fără măcar un post dedicat absolvenților de studii superioare. Dintre acestea, 61 sunt posturi de electrician echipamente la firma SC Bermas SA. ”Piața muncii a început să se miște din nou. Societățile au făcut, în primă fază, angajări sau reocupări, fără a fi emise oferte cu locuri vacante de muncă. Au apelat la angajații pe care i-au trimis în șomaj tehnic. Acum au apărut și oferte noi cu locuri de muncă, deci piața muncii începe încet să își revină”, a declarat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

O altă ofertă considerabilă de locuri de muncă vine de la firma SC Polyindustrial SRL, care caută 10 sticlari, 4 pictori pe sticlă și ceramică și 3 tăietori produse din sticlă, solicitându-se minim 3 ani de experiență în domeniu. Societatea mai are nevoie și de 3 muncitori necalificați la ambalare.

SC Gervis SA, care are nevoie de 5 electricieni echipamente, 3 instalatori, 2 lăcătuși mecanici și 2 sudori.

În oferta AJOFM Suceava mai există 5 posturi de zidar, oferite de firma SC Trutzi Imobiliare SRL, care pune la dispoziția muncitorilor posibilitatea de cazare în rulote noi de șantier, care sunt dotate cu câte 4 paturi, aer condiționat și sală de mese, sau asigurarea navetei zilnice.

SC LDC Trust Construcții MV SRL DIN Botoșani a apelat la AJOFM Suceava în încercarea de a ocupa cele 18 posturi vacante, și anume 4 posturi de zidar, 3 de dulgher și câte 2 posturi de electrician, fierar betonist, instalator și mozaicar.

Tot din afara județului, o altă ofertă, ce cuprinde patru posturi de agent vânzări, vine de la o firmă din Otopeni, SC Laboratoarele Medical SRL, candidaților solicitându-se doar studii medii.

Oferta completă cu locurile de muncă vacante și datele de contact ale angajatorilor, pentru programarea interviurilor, sunt disponibile pe pagina de Facebook a AJOFM Suceava. (Oana NUȚU)