Wednesday , October 5 2022

Piața Mare va fi modernizată în 2019, an în care va fi aprobat proiectul de refacere a pieței din George Enescu

La Piata Mare se va extinde acoperișul cu panouri-sandwich prevăzute cu luminatoare și se va realiza o structură metalică. Durata execuției este estimată la șase luni

Zona de vânzare a produselor industriale din Piața Centrală a Sucevei va fi modernizată, proiect vizând extinderea acoperișului și realizarea unei structuri metalice care să înglobeze zona în cadrul actualei construcții. Totodată, se va extinde acoperișul existent cu panouri sandwich și noul acoperiș va fi prevăzut cu luminatoare.

Valoarea totală a investiției este de 1,17 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție este estimată la șase luni. Consiliul Local Suceava a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru această investiție, proiectul fiind inițiat de primarul Ion Lungu, care a arătat că este oportun întrucât actuala zonă de desfășurare a comerțului cu produse industriale pe un platou descoperit în zona nord-est a clădirii pieței se află într-o stare necorespunzătoare din punct de vedere constructiv și al asigurării condițiilor minime de desfășurare a unui comerț civilizat, având mese de vânzare cu expunere la intemperii. Construcția va avea o structură modulară creată de aliniamente de chioșcuri termopan pe contur perimetrală și una deschisă, accesibilă pentru mese și tarabe.

Cu alte cuvinte, soluția tehnică urmărește realizarea unei clădiri moderne, care să asigure condiții superioare de desfășurare a activităților și care să se încadreze funcțional și arhitectural în condițiile zonei, cu un important aport estetic pentru această zonă centrală. „Este necesar ca pentru comercianți să se asigure un spațiu decent de desfășurare a activităților economice, condiții în conformitate cu standardele actuale. Implementarea acestui program este imperios necesară, acesta constituind un pas important în sprijinul comercianților din zona Sucevei”, a precizat primarul Sucevei în expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat la ultima ședință a deliberativului local. Potrivit edilului, va urma o investiție de modernizare la Piața Mică, sens în care în prima parte a anului va fi supus aprobării un proiect mare de modernizare a pieței agroa-limentare din cartierul George Enescu, la fel cum s-a făcut în Burdujeni, investiția fiind aproximată, deocamdată, la circa 2,5 milioane de lei. (D.P.)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …