Sunday , January 29 2023

Piața agroalimentară din George Enescu va continua să funcționeze pe terenul societății Zimbrul

Primăria Suceava s-a văzut în imposibilitatea de a asigura sucevenilor până la finele acestui an o piață agroalimentară modernă în cartierul George Enescu, lucrările de modernizare la ceea ce majoritatea cetățenilor au ca reper „Piața mică” nu au fost finalizate și recepționate.

Ca atare, nu se poate pune problema dării în folosință a spațiilor aflate în curs de modernizare, foarte aproape de finalizare altminteri, și nici a parcării subterane. Ca atare, Primăria Suceava a emis luni, 13 decembrie, o autorizație de construire pentru „continuare lucrări pentru funcționare piață agroalimentară și magazine amenajate cu caracter provizoriu, pe teren proprietate privată”.

Este vorba de acel teren care aparține societății Zimbrul și care a fost închiriat inițial pe doi ani pentru ca, ulterior, Consiliul Local să prelungească închirierea. Cert este că odată cu prelungirea funcționării pieței agroalimentare cu caracter temporar, Primăria a specificat în autorizație că se va prelungi și contractul furnizare energie electrică. Lucrările de la spațiul care temporar are funcțiuni de piață agroalimentară se vor realiza cu respectarea prescripțiilor tehnice în vigoare, a tuturor avizelor și acordurilor obținute și pe baza documentației tehnice vizată spre neschimbare întocmită și verificată conform legii. „Se vor respecta prevederile Hotărârii 300/2006 modificată cu privire la cerințele minime de securitate și sănătate pentru șantierele temporare sau mobile și celelalte prevederi ale legislației in vigoare cu privire la securitatea muncii. În mod deosebit se va avea în vedere identificarea zonelor de risc care vor fi semnalizate, asigurate conform legislației în vigoare. Pe toată durata execuției lucrarilor se vor lua măsuri pentru protecția zonelor învecinate”, se arată în autorizația emisă de Primărie. (D.P.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …