Saturday , October 1 2022

Pfeiffer trebuie să finalizeze lucrările din municipiu până la 30 octombrie

Primarul Ion Lungu a declarat că dacă cei de la Pfeiffer nu vor respecta nici acest termen, cei ce vor gestiona problema vor fi cei de la ACET, iar Primăria Suceava se va ocupa să aplice măsurile şi amenzile necesare. Acest nou termen de finalizare a lucrărilor a fost dat, în urma semnării unui act adiţional de către directorul general al ACET Suceava, Stefan Groza

 pfeiffer mizerie [800x600]


ACET Suceava a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor de apă şi canalizare cu încă o lună. Potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, Stefan Groza, directorul general al ACET Suceava a semnat încă un act adiţional prin care firma Pfeiffer va trebui să finalizeze lucrările din municipiu până la data de 30 octombrie a.c. “In urma discuţiilor cu ACET am înţeles că s-a prelungit încă o lună contractul cu cei de la Pfeiffer, termenul final era de 30 septembrie, iar domnul Groza mi-a transmis că a semnat încă un act adiţional încă pe o lună, principalul motiv fiind strada Narciselor, unde este o problemă obiectivă, se lucrează la adâncime, foarte greu, ca atare a fost necesar să prelungească acest contract”, a explicat ieri primarul municipiului SUceava, Ion Lungu.
Privitor la noul termen dat de ACET Suceava, primarul municipalităţii sucevene a declarat că după finalizarea acestuia, operatorul regional de apă şi canal va trebui să se ocupe de gestionarea problemei. In condiţiile în care termenii contractului nu vor fi respectaţi, Primăria va aplica măsurile şi amenzile necesare. “Din punctul meu de vedere, 30 octombrie este ultimul termen, iar după acesta eu nu mai fac comandamente pe apă şi canalizare, vom trece la aplicarea măsurilor, amenzi mai multe. De asemenea, clauzele din contract pe care trebuie să le gestioneze cei de la ACET, trebuiesc aplicate. Sperăm ca până la data de 30 octombrie să finalizeze aceste lucrări şi cei de la Pfeiffer. Sunt lucrări sensibile, în zonele unor şcoli, pe strada baladei, pe strada Tipografiei, la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu”, unde nu se poate intra în şcoală şi multe alte puncte sensibile, la Curtea Domnească nu sunt terminate lucrările, deşi ei raportează 98% şi mai este de adus la starea iniţială strada Izvoarele Cetăţii”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Reamintim că un ultim termen de finalizare al lucrărilor, garantat la vremea respectivă de către reprezentantul Pfeiffer pe România, era 30 septembrie 2015, însă se pare că muncitorii firmei nemţeşti nu s-au încadrat. (I.G.N.)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …

2 comments

  1. Pe Str. Stadionului, in Itcani, canalizarea nu are panta corecta pentru a duce apa menajera. S-ar putea sa nu ne putem folosi de canalizare, decat cu niste artificii (pompe care sa impinga apa din fosele noastre in canalizare). Nu cred ca ar fi corect, din moment ce vom plati si noi ca toti ceilalti.

  2. Sa vedem cum o firma germana va folosi niste enjinerie romaneasca si va ingrase porcul de ajunul sarbatorii.