Monday , January 30 2023

Pfeiffer spune că-şi va termina treaba până pe 30 septembrie

In urma unor discuţii purtate de primarul Ion Lungu cu reprezentantul firmei Pfeiffer pe România şi cu directorul ACET Suceava, s-a concluzionat că firma nemţească va termina până la 30 septembrie lucrările de apă şi canal care au distrus Suceava. In cadrul întâlnirii s-a mai discutat şi despre problema apărută pe strada Izvoarele Cetăţii, unde, din cauza unor izvoare de apă, asfaltul se lasă  

pfeiffer mizerie [800x600]

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat că a discutat cu reprezentantul firmei Pfeiffer pe România, Florin Stanciu, dar şi cu directorul ACET Suceava, Stefan Groza, iar în urma discuţiilor au stabilit modul de soluţionare a problemelor de mediu în ceea ce priveşte proiectul de “Extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi apă uzată în municipiul Suceava”. “In cursul zilei de ieri, am avut o discuţie destul de fermă şi de serioasă cu reprezentantul firmei Pfeiffer pe România, domnul director Stanciu şi cu directorul general de la ACET, Stefan Groza, în ideea de a vedea cum vom soliuţiona problemele de mediu doi, aşa cum este semnalizat tehnic, extiderea de apă şi canalizare în municipiul Suceava”, a declarat, ieri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Primarul Ion Lungu a mai precizat că a fost asigurat în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor de apă şi canal. Deşi termenul de finalizare a lucrărilor era sfârşitul lunii august, muncitorilor de la Pfeiffer le mai trebuie o lună pentru a face cârpelile cu care sucevenii s-au obişnuit. Aşadar, “Dorelul Suprem”, după cum le-a spus primarul Ion Lungu celor de la Pfeiffer în cadrul unui comandament anterior, a mai prelungit agonia sucevenilor cu încă o lună. “Directorul de la Pfeiffer m-a asigurat că până la sfârşitul lunii septembrie vor fi terminate lucrările din municipiul Suceava. In prezent mai sunt de demarat lucrări pe patru străzi şi de finalizat cele care sunt începute”, a mai spus primarul Ion Lungu.
Pe lângă discuţiile cu privire la finalizarea lucrărilor, în cadrul întâlnirii s-a mai discutat şi despre problema apărută pe strada Izvoarele Cetăţii, unde, din cauza unor izvoare de apă, asfaltul se lasă. Primarul Ion Lungu a precizat că s-a găsit o modalitate tehnică prin care problema cauzată de apă să fie rezolvată. “O problemă deosebită a fost legată de realizarea străzilor, unde am avut mai multe discuţii legate de strada Gheorghe Doja şi de o problemă ce a apărut pe strada Izvoarele Cetăţii, iar în urma discuţiilor purtate cu cei doi reprezentanţi, s-a concluzionat că acolo este o problemă delicată, în sensul că trebuie făcută o construcţie tehnică. Acolo au fost nişte drenuri în care se scurgeau apele, iar după Revoluţie s-au opturat acele drenuri. Ca atare, în zona străzii, unde s-a tot asfaltat se lasă strada, efectiv sunt nişte izvoare de apă. Ca atare, trebuie desfăcută înapoi strada, în zona în care s-a lucrat pentru a se turna balast, care are rolul de a filtra apa. Pe lângă toate problemele care sunt acolo, mai este şi una de infiltraţii de apă. Trebuie să rezolvăm această problemă, ca până la sfârşitul anului să asfaltăm aşa cum trebuie strada Izvoarele Cetăţii”, a explicat primarul municipalităţii sucevene.
Tot din declaraţiile primarului sucevean reiese că până la data de 30 septembrie sucevenii vor scăpa de coşmarul Pfeiffer.
“Directorul de la firma Pfeiffer spune că nu sunt probleme deosebite şi trebuie să se încadreze în grafic, ca până la maxim 30 septembrie să terminăm cu aceste lucrări de apă şi canalizare”, a precizat primarul Ion Lungu. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …