Thursday , April 25 2024

Pfeiffer, ameninţată că va primi zilnic amenzi dacă face în continuare treabă de mântuială

 “S-au ascuns după pretextul iernii, că balastierele sunt îngheţate, nu se poate întări betonul şi nu sunt staţii de asfalt, însă au lăsat mormane de pământ în mijlocul străzilor, în faţa porţilor, oamenii ies din curţi în noroi”, a explicat primarul Ion Lungu, după primul comandament organizat în acest an cu contructorii ce cheltuie bani europeni pe şantierele Sucevei, dar nu se omoară cu munca

pfeiffer mizerie [800x600]


Primul comandament din acest an organizat la primăria Suceava ce a vizat proiectele de investiţii finanţate în municipiul reţedinţă de judeţ a avut ca principală ţintă a reproşurilor făcute de primarul Ion Lungu, la fel ca în anii precedenţi, firma Pfeiffer. Societatea cu capital nemţesc care a obţinut printr-o licitaţie organizată de SC ACET SA, operator unic regional pentru serviciile de apă şi canal a fost din start obiectul reproşurilor aduse de edilul şef al Sucevei. Formularea preluată cu acurateţe de presa locală vizând “dinsconfortul maxim” la care trebuie să se aştepte sucevenii în acest an, din cauza zecilor de şantiere desfăşurate de Pfeiffer pe întreaga suprafaţă a oraşului a fost transfe-rată de Ion Lungu cu titlu de reproş către constructorii angajaţi la firma nemţească.
“Proiectul apă şi canalizare a produs un disconfort maxim în Suceava. S-a lucrat cât de cât în perioada de iarnă, cât s-a permis pentru că a fost o iarnă mai blândă, dar s-a lucrat anapoda, ascunzându-se după pretextul iernii, că balastierele sunt îngheţate, nu se poate întări betonul şi nu sunt staţii de asfalt, însă au lăsat mormane de pământ în mijlocul străzilor, în faţa porţilor, oamenii ies din curţi în noroi. O să îi amendăm în fiecare zi dacă nu vor să se disciplineze. Sper că au înţeles destul de bine mesajul transmis de către primărie. Eu constat problemele care sunt, vedem progresul lucrărilor şi cel mai important, ţinem constructorii în “stare caldă”, adică le suflăm în ceafă”, a declarat primarul Lungu care a apreciat că aceste comandamente săptămânale sunt utile măcar pentru faptul că firmele care se ocupă de investiţiile cu finanţare asigurată în municipiul Suceava ştiu că le este urmărită activitatea iar dacă nu îşi fac treaba cum se cuvine vor primi atâtea amenzi încât să ajungă să-şi pună problema dacă mai merită să lucreze pe şantierele sucevene.
Pe de altă parte, primarul Ion Lungu a fost informat de către reşrezentanţii firmei Pfeiffer că întâmpină greutăţi în dezvoltarea altor şantiere de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canal pe strada Cetăţii şi pe strada Brădetului unde încă nu este clar cine este proprietarul terenului de sub şosea – Primăria Suceava sau Romsilva. “Trebuie să obţinem avizele de la Romsilva pentru proiectele de apă şi canalizare în acea zonă. Acolo este o problemă, terenul pare că aparţine de Romsilva, iar eu ştiam că este al nostru. Rămâne să facem o înregistrare cadastrală şi să lămurim lucrurile. Suntem obligaţi ca în acest an să terminăm lucrările, dacă nu pierdem banii şi trebuie să-i dăm pe toţi înapoi la Uniunea Europeană la valoarea totală a lucrărilor”, a transmis primarul Ion Lungu. (N.R., I.G.N.).

Vezi si

Lungu: „Suceava putea arde deșeurile la Bioenergy, dar s-a negociat prost aquis-ul comunitar. Ministerul Mediului să se grăbească”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat proiectul său de a valorifica deșeurile menajere – …