Tuesday , December 6 2022

Peste şapte sute de persoane au participat la nunta fiicei primarului Sucevei

Nunta fiica lungu (1) [800x600]

Cununia religioasă a fost oficiată la Mănăstirea “Sfântul Ioan cel Nou” de IPS Pimen şi un sobor de preoţi, iar la cununia civilă, cel în faţa căruia mirii au spus „DA” a fost chiar socrul mic. Petrecerea a avut loc la „Conacul Domnesc”. Fostul director general al Romsilva, Valerian Solovăstru şi soţia sa sunt naşii tinerei familii. La petrecere au participat, pe lângă rude, toate numele “grele” ale Sucevei. Sofia Vicoveanca a susţinut un recital de zile mari în cinstea tinerilor însurăţei 

Ioana, fiica primarului Sucevei, s-a căsătorit, sâmbătă, cu Alexandru Ciuchea, iar cununia civilă şi religioasă a avut loc la paraclisul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, petrecerea continuând apoi la Conacul Domnesc din Scheia. La nunta religioasă au asistat foarte muNunta fiica lungu  [800x600]lte persoane: preteni, rude, cunoştinţe ale mirilor, ale părinţilor şi naşilor – Valerian Solovăstru (fost director al Direcţiei Silvice Suceava şi fost director general al RNP Romsilva), împreună cu soţia, Cristina. Mirii au păşit încă de la intarea în biserică pe o mochetă albă până la altar.
Cel care a oficiat, personal, în paraclisul din curtea Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou, cununia civilă a fost socrul mic, adică primarul Ion Lungu. După ce mirii, Ioana şi Alexandru, au spus un „DA” hotărât, primarul le-a înmânat certificatul de căsătorie.
A urmat apoi ceremonia religioasă, oficiată de un sobor de preoţi din oraş, în frunte cu IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Ierarhul le-a oferit în dar mirilor o icoană cu Maica Domnului şi le-a vorbit mirilor despre importanţa căsătoriei, amintind şi de susţinerea pe care primarul a dat-o Bisericii, lăcaşurilor de cult din municipiu atât prin donaţii, cât şi demersurile în vederea susţinerii unor lucrări cu bani de la bugetul local. La finalul ceremoniei religioase, mirii au ieşit sub un pod de flori, s-au fotografiat cu invitaţii după care au plecat în afara curţii mănăstirii, unde îi aştepta maşina care urma să îi ducă la localul unde a fost organizată petrecerea. Printre cei care au făcut fotografii la astfel de momente a fost şi primarul Ion Lungu, bucuros şi emoţionat, deopotrivă.
Petrecerea s-a ţinut seara, la Conacul Domnesc, unde mirii au fost transportaţi cu o maşină de epocă, decapotabilă, de culoare albă, cu care de altfel au sosit şi la nunta religioasă. Pe lista invitaţilor la nuntă erau rude, prieteni, personalităţi politice şi vedete de televiziune. Si de această dată Sofia Vicoveanca – cea care a cântat şi la nunta primarului, dar şi la nunta fiului său Petrică, în 2011 – a fost invitată la nunta la care Ion Lungu a fost „socru mic”. Nunta fiica lungu (2) [800x600]
Ioana şi Alexandru sunt împreună de şapte ani, s-au cunoscut când ambii se aflau în vacanţa de vară, prin intermediul unor prieteni. Ioana este studentă în ultimul an la Facultatea de Drept a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în timp ce Alexandru este economist, absolvind studiile superioare tot la Iaşi. Socrul mare este poliţist  în cadrul Serviciului Arme şi Muniţii al Inspectoratului de Poliţie Judeţean. (D.P.)

Vezi si

Gheorghe Flutur, pe șantierul DJ 178: Legăm Valea Solonețului de Ilișești, Ciprian Porumbescu și Măzănăești

În cursul zilei de marți, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a inspectat șantierul de …