Saturday , June 22 2024

Peste 94% dintre elevii de clasa a VIII-a au participat la proba la Limba și literatura română din cadrul simulării Evaluării Naționale 2023

Luni a avut loc simularea Evaluării Naționale 2023, proba la Limba și literatura română. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, au fost prezenți 6.699 elevi, din totalul de 7.110 înscriși în clasa a VIII-a, iar niciun candidat nu a fost eliminat.

Subiectele pe care elevii de clasa a VIII-a le-au primit la simulare au constat în cerințe pe baza a două texte la prima vedere. Primul text a fost un fragment din ”Dansul ursului”, de Ion D. Sîrbu, iar al doilea din ”30 de ani în șa”, de Felix Țopescu. La subiectul II, candidații care au participat la simulare au avut de făcut rezumatul primului text. Elevii au avut un timp de lucru de 2 ore, iar din oficiu primesc 10 puncte.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Simularea Evaluării Naționale continuă marți, 21 martie, cu proba scrisă la Matematică, și se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la  Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie 2023 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale. (O. NUȚU)

 

 

 

 

Vezi si

Aeroportul Sucevei rămâne pe locul 5 ca număr de pasageri la nivel național

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava continuă să se poziționeze pe al cincilea la nivel …