Wednesday , November 29 2023

Peste 90 la suta din locurile de cazare din Bucovina au fost deja rezervate pentru Revelion

N potrivit datelor centralizate de biroul de turism al CJ Suceava, în zona Gura Humorului, pentru Revelion au fost rezervate 95 la sut\ din num\rul locurilor de cazare, iar de Cr\ciun gradul de ocupare este de 70 la sut\, în timp ce în zona Vama, de Revelion au fost f\cute rezerv\ri pentru 90 la sut\ din locurile de cazare [i de 60 la sut\ pentru perioada de Cr\ciun

Peste 90 la sut\ din locurile de cazare în jude]ul Suceava au fost deja rezervate pentru perioada Revelionului, iar pentru Cr\ciun sunt rezervate peste 70 la sut\ din locurile de cazare, potrivit datelor centralizate de Consiliul Jude]ean Suceava.
Pre[edintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, mar]i, c\ num\rul rezerv\rilor pentru petrecerea s\rb\torilor de iarn\ în Bucovina este în cre[tere [i [i-a exprimat speran]a ca toate locurile de cazare s\ fie ocupate de Cr\ciun [i de Revelion.
El a ar\tat c\, potrivit datelor centralizate de biroul de turism al CJ Suceava, în zona Gura Humorului, pentru Revelion au fost rezervate 95 la sut\ din num\rul locurilor de cazare, iar de Cr\ciun gradul de ocupare este de 70 la sut\, în timp ce în zona Vama de Revelion au fost f\cute rezerv\ri pentru 90 la sut\ din locurile de cazare [i de 60 la sut\ pentru perioada de Cr\ciun.
Flutur a mai spus c\, în zona Putna, gradul de ocupare cu rezerv\ri pentru Revelion este de 95 la sut\ [i de 80 la sut\ pentru Cr\ciun, iar la Vatra Dornei au fost rezervate aproximativ 90 la sut\ din locurile de cazare atât de Cr\ciun, cât [i de Revelion.
El a ar\tat c\ pân\ la sfâr[itul lunii se vor mai face rezerv\ri pentru petrecerea s\rb\torilor de iarn\ în Bucovina [i le-a recomandat sucevenilor s\-[i g\zduiasc\ rudele la ei acas\ în condi]iile în care nu se vor mai g\si locuri de cazare în pensiuni.
Unit\]ile de cazare din jude]ului Suceava percep pentru sejururi de Cr\ciun sau de Revelion, pentru perioade de cinci – [ase zile, tarife minime de 600 de lei/persoan\, doar pentru cazare [i pân\ la 600 de euro/persoan\ cu pensiune complet\.
În afar\ de mas\ [i cazare, turi[tilor li se ofer\ vizite la m\n\stiri, plimb\ri cu sania tras\ de cai, picnic [i programe cu obiceiuri [i tradi]ii.
În acela[i timp, turi[tii pot participa la manifest\rile care se desf\[oar\ în cadrul programului “Cr\ciun în Bucovina”.
Pe parcursul acestui program, turi[tii vor putea merge la gospod\rii ale localnicilor din mai multe comune sucevene [i vor putea asista atât la preg\tirile de Cr\ciun, la repeti]iile pentru colinde sau ur\turi, la t\ierea porcului, dar [i la prepararea produselor tradi]ionale.
Totodat\, de Cr\ciun, vor fi organizate un spectacol sus]inut de Hara [i Distinto la Gura Humorului [i un concert simfonic la Catedrala “Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava, dar [i festivaluri cu obiceiuri de iarn\ în mai multe localit\]i ale jude]ului.
Dup\ Cr\ciun, în localit\]ile sucevene vor fi organizate parade ale masca]ilor, festivaluri de datini [i obiceiuri, iar înaintea Anului Nou, ur\turi [i obiceiuri de iarn\ acas\ la gospodarii din satele Bucovinei. (O.S.)
Programul “Cr\ciun în Bucovina” este finan]at cu 250.000 de euro prin POR-Axa V [i promoveaz\ tradi]iile, obiceiurile [i gastronomia din Bucovina, scopul acestui proiect fiind de dezvoltare a turismului în jude]ul Suceava.
Prin acest proiect se estimeaz\ o cre[tere cu 23 la sut\ a num\rului de turi[ti care vor veni în Bucovina în decembrie 2010, fa]\ de decembrie 2008, când a mai fost organizat un eveniment similar, dar când majoritatea manifest\rilor s-au derulat în municipiul re[edin]\ de jude].
În jude]ul Suceava, func]ioneaz\ 320 de hoteluri [i pensiuni clasificate avâd aproximativ 11.000 de locuri de cazare. (O.S.)

Vezi si

Gheorghe Flutur: Bucovina este pusă pe harta țării și pe harta lumii. La mulți ani, Bucovină dragă!

Marți, 28 noiembrie 2023, de Ziua Bucovinei, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, primarul municipiului …

No comments

  1. culita de pe lunca

    romania turistica mai iesi un pic din mociorlia si mai vezi si tu oferta turistica afara.chiar nu stii ca serviciile de buna calitate in romania sunt doar cele de informatii? in rest cele turistice sunt la fel ca si calitatea umana a celor care ofera si au unitati de cazare turistica.adica a hotilor,pupincuristilor,panaramelor si bineanteles a incultilor.Ca si exemplu,casa zettel,casa craciun,chiar pensiunea elegance din MH,casa derevlean si casa trandafir din sucevita,sa nu uitam de boca din GH sau altele a caror administratori sunt batuti in cap si cand vad un turist se uita direct in buzunarul sau decat sa se gandeasca cum sa il faca pe turist sa revina.

  2. Este destul de bogata oferta si speram ca si serviciile oferite sunt pe masura.
    Este o zona cu mare potential turistic.

  3. culita de pe lunca

    gradul de ocupare trebuia raportat la hectar.si cred ca e valabil doar pentru primarul din manastirea humorului.probabil si pentru neamurile lui cadaru(ca nu isi mai termina statia service la 23 august,asa ia cerut sefu ca bate la ochi cu furaciunea).in alta ordine de idei ia mai termina ma fluturake cu minciunile,romanii nu au ce manca si tu raportezi tone la hectar?

  4. BAi Flutur, tu ne crezi chiar prosti? Cum sa fie deja 90% rezervat. MAre ti-i gradina, Doamne! Cand va scapa Suceava de tine se va putea respira din nou. Cea mai scarboasa conducere de la Emil Bobu incoace, pe cuvant de onoare. Puah