Saturday , March 25 2023

Peste 800 de studenți ai USV au participat la proiectul de cercetare ”Jocuri, emoții și învățare”

Laboratorul de Gamificarea educației din cadrul USV a desfășurat în luna ianuarie a.c. proiectul de cercetare ”Jocuri, emoții și învățare”, al cărui obiectiv a fost investigarea legăturii dintre jocurile jucate de tineri adulți (online și/sau offline), abilitățile socio-emoționale și strategiile de învățare utilizate în perioada studenției.

La acest studiu au participat peste 800 de studenți ai Universității ”Ştefan cel Mare” din Suceava, care au avut posibilitatea de a participa la o tombolă pentru a câștiga o Consolă Xbox Series S 512GB, oferită de partenerul laboratorului, ASSIST Software. În urma extragerii desfășurate pe 1 februarie a.c., Ionela Cătălina Bejinariu Cărăbuș, studentă în anul I la Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative, a fost desemnată câștigătoarea premiului. A doua zi,  membrii laboratorului împreună cu prorectorului universității, prof.univ.dr. Mihai Dimian, directorul proiectului USV Digital, și reprezentanta Assist Software, Marketing Manager, Cătălina Micliuc, au înmânat premiul Cătălinei.

Laboratorul de Gamificarea educației (Educație prin Jocuri Digitale) a fost fondat în cadrul proiectului ”USV DIGITAL – Universitate digitalizată, Studenți conectați la profesii emergente, Viitor durabil”, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4168/30.06.2022 în cadrul apelului Granturi pentru digitalizarea universităților – din Componenta 15 – Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), Reforma 5: Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației, Investiția 16: Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului.

Obiectivul general al acestui proiect este de a crea un centru digital inovator prin abordarea tehnologiilor avansate în vederea creării condițiilor pentru lucrul în echipă în spațiul virtual, actualizarea/adaptarea conținuturilor și îmbunătățirea comunicării dintre Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava și studenții săi. (O. N.)

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …