Saturday , January 28 2023

Peste 800 de elevi din Suceava au învățat despre nutriție prin programul Selgros Sănătatea începe din farfurie

selgros copii

Selgros Cash&Carry România împreună cu Chef Cezar Munteanu s-au aflat luni, 29 mai, la Scoala Gimnazială “Miron Costin” pentru a vorbi elevilor despre alimentație în cadrul programului „Sănătatea începe din farfurie”. Lansat în 2012 și aflat în cel de-al cincilea an de derulare, proiectul își propune să aducă educația gastronomică în școli și să contribuie la formarea unor obiceiuri de mâncat sănătoase. 815 de elevi din Suceava au participat anul acesta la program și au învățat să cunoască alimentele și produsele naturale și să facă alegeri conștiente pentru o nutriție mai sănă­toasă. În 2016, peste 7300 de elevi din clasele 0-IV din 14 județe și București au participat la inițiativa Selgros.

Cezar Munteanu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, Senior Lecturer în cadrul American Hotel Academy, Lector colaborator al Academiei Culinare “Exclusive” din Moscova și Chef-Rotisseur-Baillage de Roumanie va fi prezent în fiecare școală din cele 21 în care proiectul se desfășoară anul acesta, pentru a interacționa direct cu copiii. Împreună cu echipa sa, Chef Cezar Munteanu susține prezentări interactive despre fructe și legume și îi invață pe elevi să recunoască și să evalueze alimentele și să devină mai conștienți de propriile alegeri. Aceștia primesc materiale informaționale adiționale pentru acasă, atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Programul deschide în 2017 și o competiție pentru elevii din școlile vizitate, premiul cel mare pentru clasa câștigătoare constând într-o tabără de tip “Cooking Camp”.

„Sănătatea începe din farfurie” a primit, pentru al doilea an consecutiv, premiul pentru “Cea mai bună campanie de responsabilizare socială din industria FMCG”, atribuit în cadrul Galei Premiilor PIATA.

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …