Sunday , January 29 2023

Peste 80 de polițiști suceveni sunt prezenți în trafic pentru fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor rutiere

În cursul zilei de joi, 1 Decembrie, peste 80 de polițiști rutieri și de ordine publică avizați să desfășoare activități de poliție rutieră acționează pe drumurile publice, atât pentru fluidizarea traficului rutier cât și pentru prevenirea evenimentelor rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În cadrul acțiunilor sunt utilizate 30 de aparate etilotest/etilometru și 5 aparate Druger DrugTest 5000 intrate recent în dotarea polițiștilor, fiind efectuate testări pentru identificarea șoferilor care consumă substanțe interzise.

Și în cursul zilei de miercuri, dar și  joi dimineață polițiștii au identificat șoferi băuți în trafic, fiind din nou necesară urmărirea acestora și utilizarea mijloacelor tehnice din dotare.

Astfel, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 00:10, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Cacica, pe DJ 178 A, în localitatea Pârteștii de Sus și au efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare. După efectuarea semnalului de oprire, conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea pe DJ 178A, direcția Pârteștii de Sus spre Pârteștii de Jos, mărind totodată viteza de deplasare. Echipajele de poliție au trecut la urmărirea autovehiculului, până în zona gării Cacica, reușindu-se blocarea vehiculului. Conducătorul autoutilitarei a abandonat mașina pe peronul gării, fugind spre o zona împădurită. S-a continuat urmărirea acestuia, pedestru, pe o distanță de 150 metri, reușindu-se prinderea și imobilizarea celui în cauză. După imobilizare și încătușare, a fost  legitimat, fiind vorba de un bărbat de 30 ani domiciliat în satul Pârteștii de Sus. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul respirat.   A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”..

Polițiștii suceveni atrag atenția asupra faptului că vor acționa în continuare cu fermitate, utilizând toate mijloacele tehnice din dotare și dispunând măsuri procesuale privative de libertate față de șoferii băuți sau sub influența substanțelor interzise, prevenirea accidentelor rutiere și siguranța rutieră fiind prioritare.

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …