Thursday , September 29 2022

Peste 80.000 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ un milion de lei, confiscate la  Costișa

Marți, 13 aprilie, în jurul orei 13.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului  Poliției de Frontieră Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației au observat la aproximativ 3 km față de linia de frontieră, un microbuz marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Costișa, judetul Suceava.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea și oprirea autovehiculului în cauză, iar în urma unor activități specifice, mașina a fost descoperită abandonată, în curtea unui imobil din localitatea Costișa, în interiorul acesteia observându-se mai multe colete cu țigări.

În urma celor constatate, microbuzul și țigările au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 80.960 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență Duty Free și Belarus.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 947.232 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități  infracționale sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Vezi si

Absolventă a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, premiată și felicitată de conducerea ASE București și de ministrul Educației

Absolventa Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, promoția 2022, Denisa Siminiuc, a fost premiată și felicitată …