Saturday , December 3 2022

Peste 8.000 de pachete cu țigări de contrabandă, capturate de polițiștii de frontieră suceveni

Sâmbătă, 4 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră s-au deplasat la un imobil din localitatea Vicovu de Jos, în garajul căruia existau indicii că ar fi parcat un autoturism încărcat cu țigări de contrabandă. Mașina, un Audi A6 înmatriculat în România, nu aparținea proprietarului imobilului, acesta din urmă declarând că a fost lăsată acolo de persoane necunoscute. Polițiștii de frontieră au transportat autoturismul la sediul STPF Suceava pentru verificări. În mașină se aflau 6.320 pachete cu țigări de diferite mărci, fără timbru fiscal, de proveniență extracomunitară. Țigările, în valoare de 73.944 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Totodată, autoturismul marca Audi A6, în valoare de 30.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Suceava pentru continuarea cercetărilor.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, în timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, în jurul orei 17.00, pe direcția localității Bilca, la aproximativ 15 metri de linia de frontieră, un echipaj a observat două persoane care transportau colete voluminoase din Ucraina în România. La vederea polițiștilor de frontieră, persoanele au abandonat coletele și s-au întors pe teritoriul statului vecin. Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări fără timbru fiscal, de diferite mărci, în valoare de 23.400 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Totodată, au fost informate autoritățile ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului.

Vezi si

Amendă de 2.000 de lei pentru un șofer din Straja prins transportând lemn fără acte în valoare de 335 de lei

Joi, 1 decembrie, în jurul orei 15:45,  pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina,polițiștii au …