Tuesday , April 23 2024

Peste 70 de şefi de la Direcţia de Finanţe Suceava îşi aşteaptă preavizele

Finante 048

Intre angajaţii din fiscul sucevean ceaţa este totală. „Sefii sunt plecaţi la Iaşi ori pe la Bucureşti, cei de la sindicat spun că ne apără drepturile dar nu ne spun nimic” declară un şef de serviciu din defuncta DGFP Suceava. „Imi iau concediu două luni, că nu l-am luat nici pe cel de anul trecut şi când mă voi întoarce, voi vedea ce va fi”, declară o doamnă, şefă de asemenea la o administraţie financiară rurală

Peste 70 directori şi şefi de servicii de la Finanţele Publice din judeţul Suceava ar urma să-şi piardă funcţiile, întrucât Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava fost desfiinţată începând cu 1 august a.c. Se estimează că jumătate dintre aceştia vor fi nevoiţi să îşi caute un loc de muncă la Iaşi, unde s-a înfiinţat Direcţia Regională a Finanţelor Publice sau chiar la Bucureşti.
In birourile structurilor fiscale sucevene, de la nivel judeţean sau din teritoriu, pluteşte o atmosferă de incertitudine.
De la 1 august, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava nu mai există. În locul ei s-a înfiinţat Administraţia Finanţelor Publice Suceava. Nu mai există administraţii fiscale municipale, orăşeneşti sau rulale, locul acestora fiind luate de servicii fiscale cu şefi de servicii. Deşi în alte judeţe au fost deja comunicate preavizele pentru şefii din cadrul structurilor Fiscului, la Suceava acest lucru nu s-a întâmplat încă, cel puţin până aseară, iar între angajaţii de fiscul sucevean cu funcţii de conducere, ceaţa este totală. „ Sefii sunt plecaţi la Iaşi ori pe la Bucureşti, cei de la sindicat zic că ne apără drepturile dar nu ne spun nimic” declară un şef de serviciu din defuncta DGFP Suceava. „Imi iau concediu două luni, că nu l-am luat nici pe cel de anul trecut şi când mă voi întoarce, voi vedea ce va fi”, declară o doamnă, şefă de asemenea la o administraţie financiară rurală.
Ceea ce este deocamdată sigur, este faptul că la cârma nou constituitei Direcţii Financiare Regionale Iaşi, cea din care face parte şi Suceava, a fost numit Ioan Grigoriu, un vechi finanţist din Iaşi.
Se ştie că Guvernul a decis ca cele opt sedii ale direcţiilor financiare regionale să fie la Iaşi, Braşov, Timişoara, Craiova, Ploieşti, Bucureşti, Cluj Napoca şi Galaţi.
În toată ţara, aproape 500 de angajaţi ai Direcţiilor Finanţelor Publice vor rămâne pe drumuri. Pentru aproape 1000 s-ar putea găsi soluţii de relocare. Spre exemplu, la Bistriţa Năsăud, aprox. 100 de angajaţi aşteaptă să-şi primească, luni, preavizele. Pe noua structură, aici vor putea lucra 46-47 de persoane, iar alţi 20 de angajaţi ar putea fi relocaţi la Cluj. Pentru alţii s-ar putea găsi o soluţie cu un nou loc de muncă la Bucureşti. Si la Arad a apărut o situaţie aparte pentru că angajaţii au protestat aici trei zile şi au oprit lucrul împotriva măsurii luată de guvern. La Vaslui, aproape 70 de angajaţi aşteaptă să-şi primească preavizele. (N.R.)

Vezi si

Angelica Fădor: ”Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești – un eveniment de înaltă ținută”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a fost prezent, duminică, la Festivalul Național al Ouălor …

One comment

  1. mare scarba!erau destui care frecau menta acolo!parca erau cazuti din avion!d-alde una de stela apetrei care nu stia nici ce-i cu capul ei si cati altii!au crezut ca sunt nemuritori!