Peste 7.800 de persoane verificate de polițiști săptămâna trecută cu privire la respectarea măsurilor anti-COVID

reportersite
18 ianuarie 2021, 5:20

În perioada 11 – 16.01.2021, polițiștii suceveni au desfășurat numeroase acțiuni de verificare a modului de respectare a interdicțiilor impuse în condițiile stării de alertă. Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

politia, masina noua Obiectiv

Activitățile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au vizat, în special, zonele aglomerate, unitățile de cazare și unitățile turistice, restaurante, pensiuni dar și mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, în perioada 11–16.01.2021 polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 370 de societăți comerciale și peste 100 de mijloace de transport, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 187 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 42.200 lei.

Totodată, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 7.805 persoane.

Au fost intensificate instruirile cu administratorii de unități turistice și hoteliere și din circuitul HORECA, fiind prezentat cadrul legal dar și sancționator în cazul nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Reprezentanții tuturor unităților turistice și de cazare, precum și ai restaurantelor au fost instruiți cu privire la interdicția de organizare a evenimentelor private.

Urmare a acțiunilor preventive desfășurate nu au fost înregistrate evenimente deosebite, cazurile de încălcare a legii fiind izolate.

“Măsurile impuse prin norme legale, trebuie în continuare respectate, iar perioada în care acestea rămân valabile este în strânsă legătură cu comportamentul responsabil al tuturor cetățenilor.

Atragem atenția cu privire la continuarea adoptării unui comportament precaut și vă îndemnăm să nu vă expuneți la riscuri, să păstrați distanțarea fizică și să purtați masca de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, respectați interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private, iar după ora 23.00 deplasați-vă doar justificat”, nse arată în comunicatul menționat.