Wednesday , February 1 2023

Peste 7.000 de locuri în clasa pregătitoare, disponibile în județul Suceava pentru anul școlar viitor

Planul de școlarizare cuprinde un număr de 373,5 clase aprobate, cu o capacitate de 7.217 locuri, cu 27 mai puține decât numărul total de locuri aprobate anul trecut, deși sunt cu 2,5 clase în minus. Și în acest an, la nivelul județului Suceava, cea mai bogată ofertă pentru clasa pregătitoare este a Liceului Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana, care a primit aprobare pentru 150 de locuri, în 6 clase. De asemenea, Școala Gimnaziala ”Miron Costin” Suceava are aprobate 6 clase, însă cu un total de 140 de locuri, la fel ca Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, care însă pune la dispoziția părinților 132 de locuri. Părinții care au întrebări legate de înscriere sau circumscripții școlare pot apela linia TelVerde a IȘJ Suceava – 0800816230, care este deja disponibilă, de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.30, și vineri în intervalul orar 8.00 – 14.00.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a publicat toate informaţiile privind înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2022-2023, de la planul de școlarizare, numărul Telverde și circumscripții, până la procedura privind constituirea formațiunilor de elevi și criteriile specifice de înscriere. Planul de școlarizare cuprinde un număr de 373,5 clase aprobate, cu o capacitate de 7.217 locuri, cu 27 mai puține decât numărul total de locuri aprobate anul trecut, deși sunt cu 2,5 clase în minus.

IȘJ Suceava a pus la dispoziția părinților care au întrebări legate de înscriere sau circumscripții școlare o linie TelVerde – 0800816230, care este deja disponibilă, de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.30, și vineri în intervalul orar 8.00 – 14.00.

Oferta educațională a unităților de învățământ din județ cuprinde clase la învățământ normal, tradițional, cu o capacitate ce variază între 10 și 28 de locuri, cele mai multe având propuși 22-23 de elevi într-o formațiune de studiu.

Și în acest an, la nivelul județului Suceava, cea mai bogată ofertă pentru clasa pregătitoare este a Liceului Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana, care a primit aprobare pentru 150 de locuri, în 6 clase. De asemenea, Școala Gimnaziala ”Miron Costin” Suceava are aprobate 6 clase, însă cu un total de 140 de locuri, în timp ce Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava și-a propus să realizeze 6 clase, cu o capacitate totală de 132 de locuri. Școala Gimnazială nr. 10 Suceava are în oferta educațională pentru anul școlar viitor 5 clase pregătitoare, cu o capacitate de 125 de locuri, iar școlile gimnaziale nr. 1 și nr. 3 din municipiul Suceava câte 4 clase, fiecare cu un total de 100 locuri. Școlile gimnaziale nr. 4 și nr. 8 din Suceava și-au propus câte trei clase pregătitoare, în timp ce Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava și Școala Gimnazială ”Jean Bart” Suceava intenționează să atragă elevi pentru formarea a câte două clase pregătitoare fiecare. Școala Gimnazială ”Grigore Ghica Voievod” Suceava, Școala Gimnazială nr. 6 Suceava și Liceul cu Program Sportiv Suceava au câte o singură clasă pregătitoare în ofertele de școlarizare.

Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție vor fi înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată, urmând ca pe locurile libere, să fie înscriși și, ulterior, înmatriculați copiii care provin din alte circumscripții școlare, inclusiv din alte localități, în conformitate cu solicitările părinților.

Elevii vor fi repartizați alfabetic în clasele pregătitoare, iar învățătoarele vor fi trase la sorți, în consiliile de administrație ale unităților de învățământ. Elevii cu CES vor fi ordonați alfabetic și repartizați, în mod egal, la fiecare clasă pregătitoare constituită.

Înscrierile la clasa pregătitoare încep pe 11 aprilie, iar părinții vor putea completa cererea-tip online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, până la data de 10 mai. Evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 se realizează de către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava doar pentru acei copii care nu au frecventat grădinița ori s-au întors din străinătate. Aceste evaluări vor avea loc în perioada 30 martie – 8 aprilie, când vor fi eliberate recomandările pentru înscrierea în învățământul primar.

În data de 27 mai vor fi afișate în unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Școlar listele candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere pentru etapa a doua. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …